• BIST 8980.39
  • Altın 2281.96
  • Dolar 32.3217
  • Euro 35.018
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 22 °C

Hekimlik para ile yapılacak bir meslek değil

Hekimlik para ile yapılacak bir meslek değil
Sağlık çalışanlarının özlük hakları hakkında da açıklamalarda bulunan Bakan Müezzinoğlu, "Tabi özlük hakları anlamında daha iyi olması ile ilgili gücümüzün yettiği oranda, imkanlarımızın el verdiği

Mardin'de incelemelerde bulunan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, hasta ile hekim arasına kanunların veya güvenlik güçlerinin girmesini arzu etmediklerini belirterek, " çünkü bu meslek öyle bir meslek ki kadınımız eşine söyleyemediğini, evladımız annesine babasına söyleyemediğini, hekimine veya hemşireye söyleyebiliyor. Dolayısı ile bu kadar yakın iletişimi olması gerekenlerin arasına kanunları ve güvenlik güçlerini koymayı açıkçası çok arzu etmiyoruz" dedi.

Mardin'de beraberinde AKP Mardin Milletvekilleri Abdurrahim Akdağ ve Gönül Bekin Şahkulubey ile birlikte Vali Turhan Ayvaz'ı ziyaret eden Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kentin sağlık sorunları hakkında bilgi aldı. Valilik ziyaretinde gazetecilere açıklamalarda bulunan Bakan Müezzinoğlu, kadınların anneler gününü kutlayarak, " annelik mesleği kutsal bir meslektir. Annelerimiz ve kadınlarımız analık ve analığ mutlaka merkeze almalılar. Analıktan asla vazgeçmemeliler. Analık artı kariyer eyvallah. Analık artı bir meslek sahibi olma ayakları üzerinde durma eyvallah. Ama hele bir analık kıyıda dursun sonra kariyerim olsun. Etiketim olsun. Ayaklarım üzerinde durayım. Sonrada analık olursa olsun denilirse hem kendileri, hem toplumumuz çok şey kaybeder. Dünyada bugün tarihi geçmişte ister Aristo, İbni Sina, Mimar Sinan de ister Fatih, Kanuni de ne dersen de ama hepsinin bir anası var." dedi

HEKİM VE HEMŞİREYE GÖZBEBEĞİMİZ GİBİ BAKALIM

Doktora şiddetin önüne geçmek için bakanlığın yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi veren Müezzinoğlu, şunları söyledi:

"İnsanımızdan hekimine, hemşerilerine ve sağlık çalışanlarına sahip çıkmalarını istiyorum. Bir defa bu toplumsal duyarlılığı birinci derecede önemsiyorum. Çünkü bizim hekimlerimiz, hemşirelerimiz, hangi vatandaşımız olursa olsun en zor ve en çaresiz anında evladına da kendisini de annesini de eşini de en yakınını hekime teslim ediyor. O teslim ettiğimiz hekim ve hemşireye gözbebeğimiz gibi bakmalıyız ki onun mağduriyeti topluma bir mağduriyet olarak dönmesin. Dolayısı ile hekime ve hemşireye taciz cümleleri veya haddı aşan cümleler, saygıyı aşan cümleler ondan sonra fiili hareketlere asla toleransımız olmaz. Asla müsamahamız olmaz. Bu anlamda yasal düzenleme çalışmalarımız devam ediyor."

DOKTORLA HASTA ARASINA KANUNUN GİRMEMESİ LAZIM

Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önüne geçmek için yapılan düzenlemelerin bu hafta içinde tamamlanacağı müjdesini de veren Bakan Müezzinoğlu, açıklamasını şöyle sürdürdü:

Biz hasta ile hekim arasında kanunların veya güvenlik güçlerinin girmesini çok arzu etmiyoruz. Çünkü bu meslek öyle bir meslek ki kadınımız eşine söyleyemediğini, evladımız annesine babasına söyleyemediğini, hekimine veya hemşireye söyleyebiliyor. Dolayısı ile bu kadar yakın iletişimi olması gerekenlerin arasına kanunları ve güvenlik güçlerini koymayı açıkçası çok arzu etmiyoruz. Ama bu arzu etmiyoruz dememiz, Hekimlerimizi veya hemşirelerimizi sahipsiz bırakacağız anlamına gelmez. Dolayısıyla her türlü düzenlemeyi de yapacağız. Bundan ciddi düzeyde rahatsızız. Ama ben özellikle 75 milyon insanımıza en ideal sağlık hizmetlerini sunmayı arzu eden bunu sunmakla ilgili 125 bin hekimimiz, 200 bini aşkın hemşiremiz, 450-500 bin sağlık çalışanımızla gece gündüz, bayram seyran, cumartesi pazar demeden hizmet veriyoruz. Buradaki iyi niyeti, samimiyeti kamuoyunun mutlaka sahiplenmesi gerekiyor. Hekime veya sağlık çalışanına en ufak bir yanlışlığa oradaki diğer hasta yakınları da müdahale etmeli. Hekimime dokundurtmam, hemşireme, sağlık çalışanıma dokundurtmam diye tavır koymalı. Toplumsal bilincimiz üst düzeyde olmalı ki bizim hemşire ve hekimlerimiz bir adım geri durursa bunun bedeli hizmet bekleyen vatandaşımız görecektir. Bu nedenle toplumsal duyarlılığı önemsiyoruz."

HEKİMLİK PARA İLE YAPILACAK BİR MESLEK DEĞİL

Sağlık çalışanlarının özlük hakları hakkında da açıklamalarda bulunan Bakan Müezzinoğlu, "Tabi özlük hakları anlamında daha iyi olması ile ilgili gücümüzün yettiği oranda, imkanlarımızın el verdiği oranda düzenlemeleri yapma gayreti içinde olacağız. Ama bütün bunlar çalışanlarımıza bütçe imkanları ile paralel olacaktır. Bu nedenle mesleğin zaten parasal karşılığı çok yok. Özü itibarı ile para için yapılacak bir meslekte değil. Ama severek yapıyorsanız fedakarlık yaparak yapıyorsanız manevi tatmini, duygusu, ölçüsü asla maddi yönü ile ölçülecek bir meslek değil. Bizim hekimlerimizin, hemşirelerimizin en büyük zenginliği de 'Allah Razı olsun', 'teşekkür ederim' cümlesidir. Bu anlamda da en şanslı mesleklerden birdir."şeklinde konuştu.

Bakan Müezzinoğlu valilik ziyaretinden sonra Mardin Belediyesini ziyaret etti. Belediye başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu ve belediye çalışanları tarafından belediye girişinde karşılanan Bakan Müezzinoğlu, belediyenin yaptığı çalışmalar hakkında bilgi aldı. Müezzinoğlu daha sonra beraberindekilerle birlikte Kadın Doğum Hastanesini ziyaret ederek burada ildeki hastanelerde görev yapan başhekim ve sağlık çalışanları ile beraber basına kapalı bir toplantı düzenlendi.

Odatv.com
 

Bu haber toplam 3348 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim