• BIST 9079.97
  • Altın 2325.078
  • Dolar 32.3459
  • Euro 34.9427
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 15 °C

Hem doktor hem çoban

Hem doktor hem çoban
Bosnalı Mehrudin Sabic, gündüzleri doktor olarak çalıştığı Zvornik Sağlı Evi'ndeki mesaisinin ardından Josanica köyünde hayvan otlatıp sebze yetiştiriyor.

Bosna Hersek'in kuzeydoğusundaki Zvornik şehrinde yaşayan Mehrudin Sabic, günün yarısında doktor, kalan yarısında çoban olarak çalışıyor.

Tuzla Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olduktan sonra Zvornik Sağlık Evi'nde çalışmaya başlayan Sabic, buradaki mesaisinin ardından şehre 10 kilometre uzaklıktaki Josanica köyüne giderek hayvan otlatıyor, tarımla uğraşıyor.

Bosna'daki savaş yıllarında zor koşullar altında dünyaya geldiğini anlatan Sabic, "1993 yılının ocak ayında, orman yolunda doktor ya da herhangi bir tıbbi imkan olmadan dünyaya gelmişim. Annem, ağlamam Sırp askerleri tarafından duyulur diye çok korkmuş." ifadelerini kullandı.

Lise eğitimini Zvornik'te tamamladıktan sonra Tuzla Üniversitesinde tıp okuduğunu söyleyen Sabic, 2015 yılında mezun olmasının ardından Zvornik'teki şehir hastanesinde stajını tamamladıktan sonra bugün çalıştığı sağlık evine atandığını belirtti.

Sabic, bu meslekte tecrübelerin her şeyden önemli olduğuna işaret ederek "Stajım boyunca elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım. Bugün de heyecanım sürüyor. Meslektaşlarım kimi zaman onların yerine bakmamı istiyor. Genç olmama rağmen bana güvenmeleri beni çok mutlu ediyor." dedi.

"Önemli olan alnımın teriyle para kazanmak"

Sağlık evindeki mesaisini tamamladıktan sonra Josanica köyünde yaşayan anne-babasının yanına gittiğini anlatan Sabic, köydeki evlerinde her zaman yapacak bir iş bulduğunu belirterek çoğu zaman hayvanları otlattığını ve tarımla uğraştığını söyledi.

Sabic, bazı sabahlar camide imamlık da yaptığını, sabah namazının ardından köy işlerini halledip sağlık evine gittiğini, mesaisinden sonra da geri dönüp köydeki işlerine devam ettiğini kaydetti.

Kendi imkanlarıyla satın aldığı 6 koyundan bugün 40 koyunluk küçük bir sürü elde ettiğini söyleyen Sabic, çobanlığın yanında sebze ve meyve de yetiştirdiğini dile getirdi.

Sabic, üniversite eğitimini de bu işlerden kazandığı parayla tamamlayabildiğine dikkati çekerek "Koyunları Kurban Bayramı'na hazırlıyorum. Bir kısmını o zaman satacağım. Benim için önemli olan, alnımın teriyle para kazanmak." diye konuştu.

Öğrencilik yıllarında da hayvancılıkla uğraştığını belirten Sabic, bunun kendisi için yük olmadığını, birçok sınava da hayvanları otlatırken hazırlandığını ifade etti.

Sabic, küçük yaştan itibaren doktor olmak istediğini anlatarak "Hayvanları çok sevdiğimden veteriner olmamı tavsiye edenler de oldu ama insanlarla iletişim kurmayı sevdiğim için tıbbı tercih ettim." ifadesini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3165 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim