• BIST 9693.46
  • Altın 2511.705
  • Dolar 32.57
  • Euro 34.7682
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 18 °C

Hemoroidde ameliyatsız tedavi mümkün

Hemoroidde ameliyatsız tedavi mümkün
Zaman zaman yaşanılan kanama, ağrı ve zorlanma şikayetlerinin ameliyat korkusu nedeniyle göz ardı edilmeye çalışılıyor.

Zaman zaman yaşanılan kanama, ağrı ve zorlanma şikayetlerinin ameliyat korkusu nedeniyle göz ardı edilmeye çalışıldığına vurgu yapan Bayındır Levent Tıp Merkezi’nden Op. Dr. Zeynep Civelek Çaynak, her hemoroidal hastalığın ameliyatla tedavi edilmediğini belirtti.

Hemoroidler anal kanalın normal yapısında bulunan ve dışkılamanın sürdürülmesinde işlevleri olduğu düşünülen toplardamar yastıkçıklarıdır. Hemoroidal toplardamar ağları anal kanalın iç kısmında ve dış kısmında 3’ er grup halinde bulunmaktadır. Hemoroidal hastalık ise hemoroidal toplardamarların zaman içinde anormal genişleyip kırmızı ve mor torbalar (memeler) şeklinde dışarı sarkması, bazen aşınıp delinerek dışkılama sırasında sık sık, parlak kırmızı kanamalar yapması; bu memelerin aniden pıhtı ile dolup şiddetli ağrı, ödem, iltihaplanma, yaralanma ve ağrı yapmasıdır. Kısacası hemoroid, makat bölgesindeki damarların genişlemesi yani varisidir. İç ve dış hemoroid olmak üzere iki tiptir. İç hemoroidler genellikle ağrısız, dış hemoroidler ise ağrılıdır. Tanısı anal muayene ve rektoskopi ile kolayca konur.

Kişilerin şikayetlerinin sebebinin gerçekte ne olduğunun öncelikle tespit edilmesi gerekir. Her kanama ya da ağrı hemoroidal hastalığa bağlı değildir. Çoğu zaman Anal Fissur, hastalar tarafından hemoroid zannedilmektedir. Tedavisi çok daha kolaydır. Her hemoroidal hastalık ameliyatla tedavi edilmez. Hemoroidal hastalığı olan zamanında başvurmuş birçok hasta band ligasyonu (rubber band ligation) yöntemiyle tedavi edilebilir. Hemoroid kansere dönüşmez ancak kanserden ayırt edilmelidir.

Hemoroid Band Ligasyonu (Rubber Band Ligation), 1 ve 2 derece hemoroidlerde uygulanabilir. Tüm dünyada rutin olarak yıllardır uygulanmaktadır. Ameliyathane koşulları gerektirmez. İşlem ağrısızdır. Anestezi gerektirmez. Hemoroid pakesinin tabanına özel bir tabancayla lastik band yerleştirlmesi ve hemoroid pakesinin kendiliğinden atılması esasına dayanır. İşlem sonrası günlük yaşantıya kolayca geri dönülebilir.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2984 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim