• BIST 9524.59
  • Altın 2493.495
  • Dolar 32.5458
  • Euro 34.6981
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

Hemşire annesi için evini hastaneye çevirdi

Hemşire annesi için evini hastaneye çevirdi
Adana'da bir hemşire, hayatını yatağa bağımlı halde sürdürmek zorunda kalan annesi için evini adeta küçük bir hastaneye dönüştürdü

ÖMER YILDIZ - Hayatını yatağa bağımlı halde devam ettirmek zorunda kalan annesinin bakımını üstlenen hemşire, kardeşlerinin desteğiyle evini hastane ortamına çevirdi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne kayıtlı kentteki yaklaşık 25 bin engelliden biri olan Zeynep Uğur (58), geçirdiği bel kayması ameliyatından yaklaşık 6 ay sonra nörolojik rahatsızlığı nedeniyle yatağa bağımlı hale geldi.

Annesinin yatağa mahkum olmasının ardından hayatta kalabilmesi için mücadele eden Aşkım Tüfekçi Devlet Hastanesi'nde görev yapan hemşire Semra Akpınar, evinin bir odasını annesine tahsis etti.

Akpınar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 5 yıldır hayatını yatağa bağımlı halde sürdüren annesinin sağlığına kavuşması için mücadele ettiklerini, annesinin bakımı için gerekli tıbbi cihazları evlerine getirdiklerini anlattı.

Annesinin bakımı için mekanik ventilatör ve oksijen konsantratörünün devlet tarafından karşılandığını belirten Akpınar, şunları söyledi:

"Duymayan ve konuşamayan annem için steril bir oda oluşturduk. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının yaptığı aylık 780 liralık yardım dışında biz de kardeşlerimle ciddi harcamalarla sağlık malzemesi temin ettik. Odaya kurulan sistemin sadece ara parçalarına 125 bin lira harcadık. Annemin bakımı için odaya oksijen tüpü ve pulse oksimetre aldık. Tıbbi cihazların bir kısmını devlet kurumları karşıladı. İdrar sondaları, spançlar, mamalar ve hasta bezi gibi diğer malzemelerin parasını kendimiz ödüyoruz."

- "Elektrik kesintisi kabus demek"

Başta solunum cihazı olmak üzere cihazların tamamının elektrikle çalıştığını, elektrik kesintisinin de hastanın yaşamının sona ermesi anlamına geldiğini ifade eden Akpınar, "Jeneratör satın alarak elektrik kesintilerine karşı önlem aldık. Elektrik kesintisi kabus demek. Bizim gücümüz olduğu için bazı giderleri karşılayabiliyoruz. Ancak şunu da biliyorum ki, evde bu tür hastası olup da gücü olmayan insanlar var" dedi.

Akpınar, tek hayalinin, annesinin sağlığına kavuştuğu günü görmek olduğunu dile getirerek, yetkililerden evlerinde bakılmak zorunda olan ve yaşam destek ünitesine bağlı hastalar için elektrik sorununun çözülmesini istediklerini aktardı.

- "Tüm izinlerimi annemle geçiriyorum"

İşten sonraki tüm zamanlarını annesinin yanında geçirdiğini ve çocuklarıyla da ilgilenmek durumunda kaldığını kaydeden Akpınar, tüm izin günlerini de annesine bakarak geçirdiğini söyledi.

Akpınar, sözlerini "ALS 'motor nöron hastalığı' hastası olan annem yaklaşık 5 yıldır yaşam destek ünitesine bağlı yaşıyor. Mamayla beslediğimiz annemizin altını temizliyor ve masajını yapıyoruz. Bizi duyamıyor çünkü beyin fonksiyonları tamamen durmuş durumda ancak bazen kendisiyle konuşmayı deniyoruz. Bu sırada nabzı yükseliyor. Bizi anladığına inanıyorum. En büyük hayalim sağlığına kavuşması" diye tamamladı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2298 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim