• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 19 °C

Hemşireler bacaklarından şikayetçi!

Hemşireler bacaklarından şikayetçi!
Yapılan araştırmalara göre hemşirelerin yüzde %62’si bacaklarında yorgunluk, ağrı ve ödem gibi belirtilerden şikâyet ediyor…

Boehringer Ingelheim Uluslararası Bacak Sağlığı Merkezi tarafından yapılan araştırmalara göre hemşirelerin yüzde %62’si bacaklarında yorgunluk, ağrı ve ödem gibi belirtilerden şikâyet ediyor…

Bacaklar vücudun tüm yükünü taşımaktadır, özellikle günde ortalama 9 bin adım attığımız düşünüldüğünde, bacaklarımızın ne kadar fazla basınç altında kaldıklarını daha iyi anlayabiliriz. Bacak damarlarımız tüm gün yer çekimine karşı mücadele eder, özellikle tüm gün ayakta çalışan hemşirelerimiz için durum daha da zordur.

Boehringer Ingelheim Uluslararası Bacak Sağlığı Merkezi tarafından yaptırılan araştırmalara göre hemşirelerin bacak sağlığı, günlük yaşamlarını büyük oranda etkiliyor. Hemşireler iş performanslarında bacak sağlıklarının doğrudan etkili olduğunu düşünüyor ve %62’si düzenli bir şekilde bacak ağrılarından muzdarip olduğunu belirtiyor. Hemşirelerin %25’i bu yüzden çeşitli sosyal ortamlardan kaçındığını, %36’sı yaz aylarında bu yüzden kötü göründüklerini düşünüp, etek veya şort giymekten kaçındıklarını belirtiyor. Ayrıca hemşirelerin %23’ü bacak sorunlarından dolayı spor yapmıyor.

Araştırma sonuçlarına göre bacak sağlığını tehdit eden kronik venöz yetmezliğinin erken belirtilerinin rahatlatılması ve tedavi edilmesinde yüksek etkinlik sağlayan kırmızı üzüm yaprağı ekstresi, mesleğiniz yüzünden uzun süre ayakta ya da oturuyor olsanız dahi, kısa zamanda belirgin bir farklılık sağlıyor. Bacaklardaki ödemi azaltırken aynı zamanda bacaklardaki kan akışını normal seviyede tutuyor. Bu sayede günlük yaşantınızı olumsuz bir şekilde etkileyebilecek, bacak yorgunluğu, ağrı ve ödem oluşumunu engelliyor.

-Almanya’da olan şirket, 50 ülkede 142 iştiraki ve 41.500’den fazla çalışanı ile faaliyet göstermektedir. Aile şirketi olarak kurulduğu 1885 yılından bu yana kendini insan ve hayvan ilaçları için yüksek tedavi değeri olan yepyeni ürünlerin araştırma, geliştirme, üretim ve pazarlamasına adamıştır.

2009 yılında Boehringer Ingelheim, net satışı olan 12,7 milyar €’nun %21’ni en büyük iş segmenti olan reçeteli ürünler alanında araştırma ve geliştirme faaliyetlerine harcamıştır.

Boehringer Ingelheim Türkiye, 2009 yılı itibariyle 24 bölge temsilciliği ve 400’ü aşkın çalışanı ile, her yıl ürün portföyünü genişletmiş ve hastaların yaşam kalitesini yükseltmek için sağlık sektöründe 1995 yılından bu yana faaliyet göstermektedir.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2059 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim