• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

"Hemşirelerden Fosil Değiliz Eylemi" Haberi İçin Tekzip

"Hemşirelerden Fosil Değiliz Eylemi" Haberi İçin Tekzip
03/09/2010 tarihinde hürriyet.com.tr kaynak gösterilerek yayınlanan “Hemşirelerden Fosil Değiliz Eylemi” başlıklı haberle ilgili tekziptir.
03/09/2010 tarihinde hürriyet.com.tr kaynak gösterilerek yayınlanan “Hemşirelerden Fosil Değiliz Eylemi” başlıklı haberle ilgili tekziptir.
 
TEKZİP METNİ     : 03/09/2010 tarihinde https://www.saglikaktuel.com internet adresinde yayınlanan “Hemşirelerden Fosil Değiliz Eylemi” başlıklı haber ile tümüyle asılsız itham ve iftira içeren ifadelerle Türkiye Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Sağlık İşletmesi Baştabibi müvekkilim Prof. Dr. Mustafa PAÇ’a karşı hem süreli yayın hem de internet yolu ile hakaret ve iftira suçu işlenmiş olup;haberin içeriğinin hiçbir şekilde gerçek ile alakası bulunmamaktadır. Şöyle ki;
Söz konusu habere konu görevlendirme işlemi için Ankara Valiliği Sağlık İl Müdürlüğü’nün 13/08/2010 tarih ve 111864 sayılı yazısı ile aynen “Kurumunuz emrinde görev yapan toplam Ebe-Hemşire sayısının %5 oranındaki özellikle nöbet tutamayan personellerin isim listesinin Aile Sağlığı Elemanı olarak görevlendirilmek üzere 17/08/2010 tarihi mesai bitimine kadar Sağlık Müdürlüğüne gönderilmesi” talimatı verilmesi üzerine Hastane Başhemşireliği tarafından düzenlenen Ebe-Hemşire listesi Sağlık Müdürlüğü’ne gönderilmiştir. Gerek söz konusu personel listesinin hazırlanmasında ve gerekse görevlendirme işlemlerinin yapılmasında hiçbir şekilde Hastane Baştabipliğinin müdahalesi söz konusu değildir. Zira görevlendirme işlemleri Baştabiplikçe değil Sağlık Bakanlığı ve Sağlık Müdürlüğü tarafından yapıldığı gibi; Hastane’nin Hemşirelik hizmetlerinin yönetim ve organizasyonu da Başhemşirelik tarafından yürütülmektedir. Dolayısıyla, tamamen müvekkilimin takdir ve iradesi ile yapılıyormuş gibi gösterilen haber konusu olayda müvekkilimin en küçük bir dahli olmadığı gibi, haberin içeriği mantıksal olarak da yanıltıcıdır. Zira görevlendirmeler 2 aylık bir süre için yapılmış olup, görevlendirilen personelin yerine yeni personel alınması söz konusu değildir.
            Öte yandan, müvekkilime atfedilen “FOSİLLERİ GÖNDERECEĞİM, YERİNE PİLİÇLERİ ALACAĞIM” şeklindeki ifade son derece yakışıksız, çirkin, saygın kişiliği ve karakteri ile tanınan müvekkilim tarafından kesinlikle sarf edilemeyecek nitelikte ve tamamen uydurma bir ifade ve müvekkilimin şahsına yapılmış affedilmez ve asla kabul edilemez bir iftiradır. 
Hal böyle iken, büyük bir fedakârlık göstererek ve idealist bir ruh soyluluğu ile kendini işine adayan ve -18 yılı profesör olmak üzere- 33 yıllık meslek hayatında hem kişiliği hem de başarıları ile tebarüz ve temayüz etmiş olan müvekkilimin böylesine asılsız bir suçlama ile kamuoyu nezdinde küçük düşürülmesinin kabûl edilebilir bir yönü bulunmamaktadır.
Konu ile ilgili olarak gerekli hukukî prosedür tarafımızca ayrıca işletilecektir.
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.
Bu haber toplam 2043 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim