• BIST 9067.6
  • Altın 2293.698
  • Dolar 32.31
  • Euro 35.1283
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

Her 10 kadından birinde var

Her 10 kadından birinde var
Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği (TJOD) dünya'da yaklaşık her 10 kişiden 1'inde şu anda varolan HPV'ye karşı bir bilinçlendirme kampanyası başlattı.

Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği (TJOD) dünya'da yaklaşık her 10 kişiden 1'inde şu anda varolan HPV'ye karşı bir bilinçlendirme kampanyası başlattı.

Kadınlarda rahim ağzı kanserinin yanı sıra vajina, vulva kanseri gibi diğer birçok kansere ve genital siğillere neden olan HPV virüsü ile ilgili gençleri bilinçlendirmenin amaçlandığı kampanyaya, Kavak Yelleri dizisinin sevilen oyuncuları Pelin Karahan ve İbrahim Kendirci de destek verdi.

TJOD Başkanı Prof. Dr. İsmail Mete İtil, HPV'nin tüm dünyada en fazla kadın ölümlerine yol açan ikinci kanser türü olan rahim ağzı kanserine de neden olduğunu belirtti.

TÜRKİYE'DE HER GÜN 2 KADIN BU SEBEPTEN ÖLÜYOR!

Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, yaklaşık 2 milyon kadında rahim ağzı kanseri bulunuyor. Ve tüm dünyada her gün 650 kadının rahim ağzı kanseri nedeniyle hayatını kaybettiği tahmin ediliyor. Türkiye'de ise bu hastalıktan her gün 2 kadının hayatını kaybediyor.

HPV BELİRTİ GÖSTERMEYEN BİR VİRÜSTÜR!

Bu virüs ile ilgili gençleri bilgilendirmenin önemini vurgulayan İtil, "HPV belirti göstermeyen ve tehlikeli bir virüstür. Bu sebeple hızla yayılabilir ve ciddi sağlık sorunlarına neden olur. HPV genital siğillere de neden olur, siğillerin tedavisi mümkün ama çok sancılı bir süreçtir. Tedavi edilse bile yüzde 60'lara varan sıklıkla kendini tekrarlayabiliyor ve ciddi psikolojik baskı yaratıyor" diye konuştu.

AŞIYI SİGORTA GİBİ DÜŞÜNÜN, 3 DEFA OLUYORSUNUZ VE HPV'NIN OLUMSUZ SONUÇLARINDAN BÜYÜK ORANDA KORUNUYORSUNUZ...

HPV sokaktaki tüm kadınların başına gelebilecek bir sorun. HPV'nin bulaşması için cinsel ilişkinin gerek değil, deri teması yeterli.

Sokaktaki her 10 kadından 1'inde şu anda HPV var ve 50 yaşına kadar 10 kadından 8'i HPV ile en az bir kere karşılaşıyor.

HPV'den korunmak için geliştirilen HPV aşısı ile önemli oranda koruma sağlanabildiğini sözlerine ekleyen Prof. Dr. İtil, "Bu kadar ciddi bir hastalığı önlemeye yardımcı olan etkili ve basit bir yöntem var. HPV'ye karşı aşılanarak rahim ağzı kanserine, vajina/vulva kanserine ve geniltal siğillere karşı korunmak mümkün. Kadınların smear (simir) testi yaptırmalarının sebebi HPV'nin yol açtığı hastalıkları saptayabilmek. Aşı ise daha bu hastalıklar oluşmadan büyük oranda koruyor." dedi.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3987 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim