• BIST 9524.59
  • Altın 2527.099
  • Dolar 32.5791
  • Euro 34.6588
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 11 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 16 °C

Her şeye rağmen şampiyonların tercihi 1 2 3 TIP

Her şeye rağmen şampiyonların tercihi 1 2 3 TIP
YGS sonuçları açıklandı. Doktorların Tam Gün Yasası ve şiddete ayaklandığı, iş bıraktıkları ülkede YGS'de ilk 5'e giren öğrencilerin tercihi şaşırttı: 'Tıp Fakültesi'

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, 2012 Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) sonuçlarını dün açıkladı. Üniversitenin kapısını aralayacak şampiyonların tercihi şaşkınlık yarattı. Özlük hakları ve can güvenliği için tüm ülkede ayaklanan milyonlarca doktora rağmen YGS'de birinci, ikinci, üçüncü, dördüncü ve beşinci olan öğrenciler üniversitede tıp fakültesi okumak istediklerini açıkladı.
YGS sonuçlarına göre, Osmaniye TOBB Fen Lisesi'nden Sümeyye Nur Satin ile Özel Merve Büyükkoyuncu Fen Lisesi'nden Abdullah Coşkun tüm puan türlerinde 500'e puan olarak birinci oldu. Ankara Fen Lisesi'nden Fırat Özçelik ve İstanbul Kabataş Lisesi'nden Serdar Akkol ikinci oldu. Bursa Özel Nilüfer Fen Lisesi'nden Fatih Furkan Yılmaz ile Amasya Macit Zeren Fen Lisesi'nden Melikşah Safa Üçok üçüncü oldu
BEYİN FELCİ GİREN BABAYA HEDİYE
Sınav birincilerinden Abdullah Coşkun, 'Bu başarımı, 14 ay önce beyin felci rahatsızlığı geçiren babama, anneme hediye ediyorum. Aynı zamanda okuluma ve dershaneme armağan olsun' dedi. Babası emekli, annesi ev kadını olan, 4'ü kız 7 kardeşi olan Çoşkun tıp fakültesini tercih edeceğini açıkladı.
SON SORU ÜÇÜNCÜLÜK GETİRDİ
YGS-1, YGS-2 ve YGS-4'te, Türkiye üçüncüsü Bursa Özel Nilüfer Fen Lisesi'nden Fatih Furkan Yılmaz (17), 160 soruda 1 yanlış yaparak, Türkiye üçüncüsü olmasını son anda, sınav bitimi sırasında rastgele işaretlediği bir sorunun doğru çıkmasından kaynaklandığını belirtti. Mühendis olmayı isteyen Yılmaz'ın Boğaziçi, Koç, Fatih ve Orhangazi Üniversiteleri arasından tercihte bulunacak.
DERSİ DERSTE ÖĞRENDİ
YGS-6 puan türünde üçüncü, YGS-1 ve YGS-2'de ise dördüncü olan Amasya Macit Zeren Fen Lisesi öğrencisi Melikşah Safa Üçok (17) 'Günde 4 saat düzenli şekilde çalıştım. Babamın eğitimci olması sınav için beni motive etti. Zordu ama çalışarak başardım. Hedefim tıp okumak için düzenli çalışmak, en önemlisi de dersi derste öğrenmek gerekli'' diye konuştu.

HAZIRLIĞI SON YILA BIRAKMADI
YGS-1, YGS-2, YGS-6 puan türlerinde ikinci olan Ankara Fen Lisesi öğrencisi Fırat Özçelik, sadece gerektiği kadar çalıştığını ve sınav hazırlığını son yıla bırakmadığını söyledi. Annesi ve babası doktor olan Özçelik'in tercihi de tıp fakültesi olacak.
ÇOK KİTAP OKUDUM
Ankara Fen Lisesi öğrencisi ve YGS-3, YGS-4, YGS-5, YGS-6, puan türlerinde dördüncülük elde eden Mihrican Büber ise başarısını çok kitap okumaya borçlu olduğunu söyledi. Son günlerde yapılan başarılı nakil ameliyatlarına dikkati çeken Büber, plastik cerrah olmak istediğini ancak henüz üniversite belirlemediğini kaydetti.'

SONUÇ SÜRPRİZ OLDU
Ev kadını anneyle memur babanın kızı olan diğer birinci Sümeyye Nur Satin, böyle bir başarıyı beklemediğini, cevaplarından emin olmadığı soruların bulunması nedeniyle sonucun kendisi için sürpriz olduğunu belirtti. Satin, 'Doktor olmak istiyorum. Heyecanlıyım, söyleyecek söz bulamıyorum' dedi.

Burdur birinci Hakkari sonuncu
YGS' sonuçlarına göre sınavı geçerli sayılan 1 milyon 837 bin 344 adaydan 50 bin 805'i ''sıfır'' aldı.
- Testlerden tümünü doğru yanıtlayan Türkçe'den 929, Sosyal Bilimler'den 56, Temel Matematik'ten bin 316, Fen Bilimleri'nden 437 aday çıktı.
- YGS-1'de, YGS-2'de ve YGS-6'de Ankara; YGS-3'te, YGS-4'te ve YGS-5'te Burdur Türkiye genelinde başarılı olarak birinci sırada yer aldı.
- En az başarı gösteren il Hakkari olurken, bu ili Şırnak ve Van izledi.
- Kız adayların yüzde 91,18'i, erkek adayların yüzde 85,47'si 140 ve üzerinde puan aldı. 180 ve üzerinde puan alan kız adayların oranı yüzde 76,52, erkek adaylar yüzde 68,21 olarak belirlendi.
ASKERİ LİSELER ÖNDE
- Okul türüne göre başarı sıralamasında Sosyal Bilimler Lisesi ve Askeri Lise birinci sırada yer aldı.
- Akşam liseleri başarı sıralamasında son sırada yer alırken, bu lise türünü Endüstri Meslek Lisesi, Ticaret Meslek Lisesi, Özel Akşam Lisesi takip etti.

Zeki DURSUN

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1940 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim