• BIST 9079.97
  • Altın 2309.877
  • Dolar 32.3385
  • Euro 35.0749
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 21 °C

HIV enfeksiyonuna karşı kök hücre tedavisi / Video

HIV enfeksiyonuna karşı kök hücre tedavisi / Video
Kök hücreler bedenimizin yapı taşları olarak tanımlanabilir. Birçok uzman kök hücrelerin bazı hastalıkların tedavisinde kilit öneme sahip olduğunu düşünüyor.

Kök hücreler bedenimizin yapı taşları olarak tanımlanabilir. Birçok uzman kök hücrelerin bazı hastalıkların tedavisinde kilit öneme sahip olduğunu düşünüyor. Kök hücre tedavisine ilişkin bazı klinik deneylerde de çok iyi sonuçlar alındığı gözlemleniyor. Amerika'nın Sesi (VOA)'da yer alan habere göre, araştırmacılar AIDS’e yol açan virüsün tedavisinde kök hücrelerden bir an önce yararlanmayı umuyorlar.

Diana Souza, ”Kök hücreler koluma enjekte edildi,” diyor.

Diana Souza kök hücre tedavisiyle kırılan kolunun işlevini tam olarak geri kazandığını söylüyor: ”Bu bir mucize. İşe yarıyor. Kolum bunun bir kanıtı.”

Kök hücreler hastalıklı hücre ya da dokuların yerine yenilerini yapmak için kullanılıyor. California Rejeneratif Tedaviler Enstitüsü’nden Joseph Anderson, HIV enfeksiyonuna karşı kök hücre tedavisi üzerinde çalışıyor. Uzman, farelerin bağışıklık sistemini, HIV’ye dirençli kök hücrelerle değiştiriyor.

Joseph Anderson, ”Farelerde HIV virüsü, varlığını sürdürse bile, normal bağışıklık sistemini oturtmayı başardık. Virüse dirençli hücreler, normal bağışıklık sistemini korumayı sağladı,” diyor.

Anderson, bu yöntemin bağışıklık sistemi işlevini yitirmiş tüm hastaların tedavisinde kullanılabileceğini söylüyor. Uzman genetik mühendisliğiyle geliştirilen kök hücrelerin hastaların normal bağışıklık sistemlerini korumalarını sağlayacağını söylüyor: ”İnsanlar üzerindeki klinik deneyler başladığında HIV taşıyanların normal bağışıklık sistemini korumayı sağlayacağız. Bu şekilde hastalar HIV’e karşı kullandıkları anti virütik ilaçlara devam etmek zorunda kalmayacak çünkü HIV ile mücadeleyi genetik olarak dirençli kök hücreler üstlenecek.”

Uzmanlar kök hücre tedavisinin teoride bir sefere mahsus olacağını söylüyor ve tedavinin hastanın tüm bağışıklık sistemini yenileyerek HIV ilaçlarından kurtulmasını sağlayacağını umuyor.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 2935 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim