• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

'Hizmet içi eğitim'de iptal kararı

'Hizmet içi eğitim'de iptal kararı
Yozgat İdare Mahkemesi, sözleşmeli personelin, herhangi bir eğitim programı uygulanmamasına rağmen ''hizmet içi eğitim'' adıyla başka iş yerinde birer ay süreyle geçici görevlendirmesini iptal etti.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Türk Sağlık-Sen, Yozgat Devlet Hastanesi emrinde 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 4/B maddesi kapsamında görev yapan personelin, hizmet içi eğitim adı altında Bozok Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde görevlendirilmesine yönelik işlemin iptali istemiyle Yozgat İdare Mahkemesi'nde dava açtı.

İdare, savunmasında, Bozok Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde acil olaraksağlıkteknikeri ihtiyacı olduğu, ihtiyaca binaen birer aylık dönüşümlü olarak söz konusuhastaneemrinde, hizmet içi eğitim maksadıyla, valilik oluru ile görevlendirme yapıldığı ifade edildi.

Savunmada, işlemin hukuka uygun olduğu iddia edilerek, davanın reddi istendi.

Mahkemenin kararında, ara kararda dava konusu hizmet içi eğitim için görevlendirilen personele, hizmet içi eğitim kapsamında verilen eğitime yönelik bilgi ve belgelerin gönderilmesinin istenmesine karşın davalı idare tarafından herhangi bir bilgi ve belgenin sunulmadığı belirtildi.

Söz konusu personelin fiilen birer ay dönüşümlü olarak hizmet içi eğitim görmesi için hastane baştabipliği emrine verildiği, idarenin savunmasında personelin hizmet içi eğitim maksadıyla ihtiyaca binaen görevlendirildiğinin belirtildiği, personele herhangi bir eğitim programının uygulandığını gösterir bilgi ve belgenin sunulmadığı ifade edilen kararda, Yozgat Devlet Hastanesi emrinde görev yapan personelin Bozok Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinde görevlendirme amacının açıkça ortaya konulmaması sebebiyle dava konusu işlemde hukuka uygunluk bulunmadığı sonucuna varıldığı kaydedildi.

Mahkeme, belirtilen gerekçelerle dava konusu işlemin iptaline karar verdi.

Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bazı idarecilerin, ''kurallara aykırı keyfi uygulamalarla'' sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarını mağdur ettiklerini savundu.

4/B statüsünde sözleşmeli personel olarak çalışan üyelerinin ''maksadına aykırı geçici görevlendirmesiyle'' ilgili işlemin iptali için açtıkları davayı kazanarak bu konuda bir ilki gerçekleştirmenin gururunu yaşadıklarını ifada eden Kahveci, ''Bu, herkese ve her kesime örnek teşkil etmesi gereken önemli bir karar. Hizmet içi eğitim zemini oluşturulmadan farklı gerekçelerle resen yapılan geçici görevlendirmelerin iptal edilmesi amacıyla, şube başkanlıklarımıza bildirilmesi halinde mağdurlara her türlü hukuki desteği vermeye hazırız'' dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2986 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim