• BIST 9060.78
  • Altın 2293.698
  • Dolar 32.31
  • Euro 35.1283
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

HKS Okulu 14-18 Mart tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirildi

HKS Okulu 14-18 Mart tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirildi
Performans Yönetimi ve Kalite Geliştirme Daire Başkanlığı tarafından, 14-18 Mart 2011 tarihleri arasında Antalya ilinde 1. HKS Okulu gerçekleştirildi.

Eğitime 81 ilden İl Performans ve Kalite Koordinatörleri ile Kalite Yönetim Direktörleri olmak üzere toplam 450 kişi katıldı. Ayrıca okula Makedonya Sağlık Bakanlığından 4 temsilci de katıldı.  

Okulun açılış konuşmalarını Tedavi Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Dr. Hasan Güler ile Genel Müdür ve Bakan Müşaviri Dr. Mehmet Demir yaptı. Dr. Güler konuşmasında, Hizmet Kalite Standartlarının oluşturulması sürecinden ve gelecek dönemde sağlık hizmetine olacak katkılarından bahsetti. Güler ayrıca, Kalite Yönetim Direktörlerine "tohumu biz attık, siz kurumlarınızda yeşerteceksiniz" diyerek HKS'nin sağlık kurumlarında uygulanmasının sorumluluğunun direktörlerde olduğunu vurguladı.  Dr. Demir ise konuşmasında HKS'nın tüm ülke genelinde kaliteli sağlık hizmet sunumunu hedeflediğini ve her geçen gün kaliteli hizmet sunumu noktasında farkındalığın ve bilgi düzeyinin arttığını ifade ederek HKS Okulu öğrencilerine okulda başarılar diledi.  

Okulda, kalite alanında yeni bir döneme girildiği ve bu yeni dönemde Bakanlığımızın vizyonu, bundan sonraki yol haritası ve kalite yönetim direktörlerinin sorumlulukları katılımcılarla paylaşıldı. Ayrıca başta Hizmet Kalite Standartlarının metodolojisi, standartların hastanelerde nasıl uygulanması gerektiği, uygulamalarda püf noktaları olmak üzere ana ekseninde HKS olan ve geniş bir perspektiften olayları irdeleyen toplam 23 sunum konusunda uzman Bakanlık eğitimcilerimiz tarafından öğrencilere aktarıldı.  

Her zaman olduğu gibi hep ilklere imza atan ve her defasında yaptıklarıyla yeni bir çığır açan Daire Başkanlığımız yine bir ilk olan HKS Okulunu gerçekleştirmiştir.  Katılımcıların büyük bir ilgi gösterdiği okul başarılı geçmekle birlikte okul boyunca katılımcıların göstermiş olduğu bu ilgi HKS Okulunun kalite anlayışında önemli bir boşluğu doldurduğunun göstergesi olmuştur. HKS Okulu hastanelerimizde güvenlik kültürünün geliştirilmesi, hasta ve çalışan güvenliğinin kurumun en öncelikli konusu ve ortak değeri olarak kabullenilmesinin sağlanmasına da vesile olmuştur. 

5 gün süren eğitim programı sonunda katılımcılara çoktan seçmeli toplam 70 sorudan oluşan sınav yapıldı. Sınava katılan 417 katılımcıdan 406'sı başarılı olurken 11'i ise başarısız oldu. Başarılı olan kalite miğferlerine Başarı Belgeleri İl Sağlık Müdürlüğü'ne gönderilecektir.  

Ayrıca HKS Okulunda başarı elde ederek ilk 3'e giren katılımcılarımız, 3. Uluslar arası Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresine misafirimiz olarak katılacaklardır.  

HKS Okulunda ilk 3'e giren katılımcılar:

1. Oğuz Cesur, Kastamonu

2. Veysel Yaşar, Yalova

3. Mustafa Seçkin, Elazığ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3416 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim