• BIST 9693.46
  • Altın 2506.421
  • Dolar 32.5726
  • Euro 34.7776
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 18 °C

Hocaların Hocası Doktor Gomel Ankara'da

Hocaların Hocası Doktor Gomel Ankara'da
Hacettepe Kadın Hastalıkları ve Doğum Asistanları 3 gün boyunca Dünyaca Ünlü Doktor Victor Gomel'den Üreme Cerrahisi Eğitimi Alacaklar

Dünyada kısırlık (infertilite) cerrahisi alanında tanınmış hekimlerden olan ve alandaki en iyi isimleri yetiştiren Kanadalı Prof. Dr. Victor Gomel, Hacettepe Üniversitesi (HÜ) Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Hakan Yaralı’nın davetlisi olarak Ankara’ya geldi.
Başkentteki hekimlerle 9 Haziran Çarşamba gününe kadar bir araya gelecek Gomel, meslektaşlarıyla bilgi paylaşımında bulunacak ve deneyimlerini aktaracak.

Uzun yıllar kısırlık tedavisi üzerine çalışan ve üreme çağındaki kadınlarda görülen endometriozis ile ilgili yeni tedavi seçeneklerine ilişkin önemli çalışmaları bulunan Gomel, kısırlığa yol açan hastalıkların tedavisini de çok yakından takip etti ve birçok çalışmaya imza attı.

Tüm dünyada tanınmış jinekolojik cerrah, araştırmacı ve öğretmen olan Gomel, Kanada’da üreme tıbbının uygulamalarında önde gelen hekimler arasında kabul ediliyor.

Victor Gomel,Türkiye’de infertilite ve tüp bebek konusunda isim yapmış çok sayıda kadın hastalıkları ve doğum uzmanının da hocası.

Dün asistan hekimlerle bir araya gelen Gomel, bugün Hacıkttepe Tıp Fakültesinde akademisyenlerle yapacağı görüşmelerin ardından Ankara’da kalacağı sürede öğrencilerin dersine girecek ve hekim adaylarının sorularını yanıtlayacak.

Dünyaca Ünlü Jinekolog Türk vatandaşı
Türkiye’de doğan ve eğitim gören Prof. Victor Gomel, Kanada’ya yerleşti ve ilk olarak Montreal St. Mary Hastanesi’nde intörnlük yaptı, daha sonra Vancouver’a Profesör ve Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü Başkanı olduğu British Columbia Üniversitesi’ne geçti.

Buradaki görev süresince çalıştığı bölümü genişleten Gomel, Üreme ve Gelişimsel Bilimlerde bir eğitim programı uyguladı ve çok sayıda öğrenci yetiştirdi, diğer hekimlere danışmanlık yaptı. Deneysel araştırma konularıyla uluslararası tanınan bir hekim olan Gomel, çok sayıda klinik öncesi cerrahi adezyon modelleri geliştirdi ve bu araştırma alanında yüzden fazla yayın kaleme aldı.

Gomel Tüp Bebekte Pek Çok İlke İmza Attı
Jinekolojik mikro cerrahi ve operatif laparoskopi alanında öncü çalışmalara imza atan Gomel, British Columbia’da bir tüp bebek programı kurdu.

Victor Gomel Kanada’da ilk tüp bebeği 1983’te yılbaşı günü gerçekleştirdi.

Victor Gomel, Doğum Endokronoloji ve Kısırlık fahri profesörü olduğu British Columbia Üniversitesi de dahil birçok üniversite ve sosyal bilim kuruluşundan onursal üyelik ve mükemmeliyet ödülü aldı.

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 11562 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim