• BIST 8988.92
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

İl ve İlçe Sağlık Müdürlüklerine ait 4/B Sözleşmeli Eczacı Pozisyonlarına Yerleşen Adayların Göreve Başlama İşlemleri

İl ve İlçe Sağlık Müdürlüklerine ait 4/B Sözleşmeli Eczacı Pozisyonlarına Yerleşen Adayların Göreve Başlama İşlemleri
Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından İl ve İlçe Sağlık Müdürlüklerine ait 4/B Sözleşmeli Eczacı Pozisyonlarına Yerleşen Adayların Göreve Başlama İşlemleri hakkında duyuru yayımlandı.

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından İl ve İlçe Sağlık Müdürlüklerine ait 4/B Sözleşmeli Eczacı Pozisyonlarına Yerleşen Adayların Göreve Başlama İşlemleri hakkında duyuru yayımlandı;

 

 

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü

 

4/B SÖZLEŞMELİ ECZACI POZİSYONLARINA YERLEŞEN
ADAYLARIN GÖREVE BAŞLAMA İŞLEMLERİ
HAKKINDA DUYURU 

Bakanlığımız ve bağlı kuruluşları 4/B sözleşmeli diş tabibi ve eczacı alımına ilişkin kura sonuçları 16 Mayıs 2013 tarihinde Genel Müdürlüğümüz internet sayfasında (http://yonetim.sb.gov.tr) ilan edilmiş olup bu kapsamda;

 

1. İl ve ilçe sağlık müdürlüklerindeki eczacı pozisyonlarına yerleşen adayların göreve başlama işlemlerine ilişkin başvuruları 22 Mayıs – 05 Haziran 2013 tarihleri arasında il komisyonları tarafından alınacaktır. Adayların, bu süre zarfında istenen belgelerle birlikte il komisyonlarına şahsen başvurmaları gerekmektedir.

2. Atama şartlarını taşıyan adaylardan, halen 657 sayılı Kanun, 4924 sayılı Kanun, 4857 sayılı Kanun veya diğer mevzuata tabi olarak çalışanların, göreve başlamadan önce eski görevleriyle ilişiklerinin sona ermiş olması gerekmektedir.

3. Adayların, (Ek–1)’de belirtilen belgeleri hazırlayarak en geç 05 Haziran 2013 tarihi mesai bitimine kadar il komisyonlarına teslim etmeleri gerekmektedir. 4 üncü ve 5 inci maddede belirtilen mazeret durumları hariç, başvurular şahsen yapılacak olup posta, kargo veya kurye ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

4. Hastalık veya doğumla ilgili mazereti sebebiyle başvuru evraklarını şahsen teslim edemeyecek durumda olanların, bu durumlarını tabip raporuyla belgelendirmeleri halinde birinci derece yakınları aracılığı ile yapacakları başvuruları kabul edilecektir.

5. Halen askerde olmaları sebebiyle göreve başlatılamayacak durumda olanlar da, başvuru evraklarını birinci derece yakınları aracılığı ile il komisyonlarına teslim edebileceklerdir. Bu durumdaki adaylar, terhis tarihinden itibaren otuz gün içerisinde dilekçe ve terhis belgesiyle birlikte Bakanlığımıza başvurmaları halinde, aynı unvan ve niteliği haiz boş pozisyon bulunması ve diğer atama şartlarını taşımaları kaydıyla yerleştirildikleri hizmet birimlerinde göreve başlatılacaktır.

6. Adayların atanma şartlarını taşıyıp taşımadıkları il komisyonları tarafından, 15 Nisan 2013 tarihinde internet sayfasında yayımlanan ilan metnindeki nitelik ile şartlar, adaylardan istenen belgeler ve (Ek–1)’ de yer alan “Açıklama ve Uyarılar” dikkate alınarak tespit edilecektir.

7. Atanma şartlarını haiz olduğu tespit edilenler, 5510 sayılı Kanun hükümleri çerçevesinde Sosyal Güvenlik Kurumu’na gerekli bildirimler yapılarak göreve

 

 

başlatılacak, atanma şartlarını haiz olmayan adaylara gerekçeleri açıkça belirtilmek suretiyle yazılı bilgi verilecektir.

8. Atanma şartlarını taşıyanlar için, son göreve başlama tarihi 07 Haziran 2013 günüdür. Göreve başlama işlemleri bu tarihten önce tamamlananlar, talep etmeleri halinde hizmet sözleşmesi imzalayarak göreve başlatılacaktır.

9. Hastalığı nedeniyle göreve başlayamayacak durumda olan adaylar, bu durumlarını 05 Haziran 2013 tarihi mesai bitimine kadar tabip raporuyla belgelendirmeleri ve 06 Ağustos 2013 tarihi aşılmamak kaydıyla, raporda belirtilen istirahat süresinin bitimini müteakip iki iş günü içerisinde göre başlatılabilecektir.

10. Doğumla ilgili mazereti nedeniyle göreve başlayamayacak durumda olanlar, bu durumlarını 05 Haziran 2013 tarihi mesai bitimine kadar tabip raporuyla belgelendirmeleri kaydıyla, doğumla ilgili mazeretlerinin sona erdiği tarihten itibaren en geç iki iş günü içerisinde göreve başlatılabilecektir.

11. 3, 8, 9 ve 10 uncu maddelerde belirtilen sürelerin aşılması durumunda, adaylar yerleştirmeden doğan haklarını kaybedeceklerdir.

 

Ek: 2 Adet Form

 

Göreve Başlama İşlemleri Hakkında Duyuru için tıklayınız

Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün Yazısı için tıklayınız

Ek-1 Başvuruda İstenen Belgeler için tıklayınız

Ek-2 Form için tıklayınız


Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3232 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim