• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 17 °C

İlaç takip sistemi sistem kesintisi hakkında duyuru

İlaç takip sistemi sistem kesintisi hakkında duyuru
Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından İlaç takip sistemi sistem kesintisi hakkında duyuru yayımlandı.

Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından İlaç takip sistemi sistem kesintisi hakkında duyuru yayımlandı;

 

"10 Ekim 2012 tarihinde gerçekleştirilen “İlaç Takip Sistemi (İTS) Yazılım Temini ve Bakım-Destek Hizmet Alımı” ihalesi kapsamında geliştirilen yeni İTS yazılımları devreye alınacak ve sistemin veri tabanı Sağlık Bakanlığı’nın Ankara lokasyonunda bulunan yeni veri merkezinden hizmet verecektir.

Bu amaçla 24/06/2013 saat 20:00 ile 29/06/2013 saat 24:00 arasında mevcut çalışan sistemler kapatılacak ve tüm veriler yeni veri sisteme aktarılacaktır.

İlaç Takip Sistemi'nin tüm paydaşları ile hastalarımızın bu kesinti esnasında zarar görmemeleri ve etkilenmemeleri için aşağıda belirtilen işlemleri yapmaları önemle duyurulur.

Üretici/İthalatçı Firmalar/Ecza Depoları: Kesinti boyunca herhangi bir şekilde İTS bildirimi yapamayacakları için kesinti süresi içerisinde yapacakları işlemleri önceden öngörüp, kesinti başlamadan İTS bildirimlerini yapmalıdırlar.

Eczaneler: Kesinti boyunca herhangi bir şekilde İTS bildirimi yapamayacakları için kesinti süresi içerisinde yapacakları

Mal Alım ve Mal İade işlemlerini önceden öngörüp, kesinti başlamadan İTS bildirimlerini yapmalıdırlar.

Satış işlemi için; SGK’ya yapılan satışlarda Medula Eczane uygulamasının İTS Karekod İşlemleri menüsünden sisteme karekodlarını bildirecekler ve İTS işlemlerini kesinti bittikten sonra yapacaklardır. Dolayısıyla kesinti sonrası İTS bildirim işlemlerinde sıkıntı yaşanmaması için daha önceden mal alım bildirimi yapmış oldukları ürünleri satmaları önemlidir.

SGK dışındaki geri ödeme kurumları için kesinti süresince bildirim yapamayacakları için karekodları muhafaza etmeli ve sistem açılınca yapamadıkları bildirimleri yapmalıdırlar.

Hastaneler: Kesinti boyunca herhangi bir şekilde İTS bildirimi yapamayacakları için kesinti süresi içerisinde yapacakları Mal Alım ve Mal İade işlemlerini önceden öngörüp, kesinti başlamadan İTS bildirimlerini yapmalıdırlar. Sarf bildirimleri için karekodları muhafaza etmeli ve sistem açılınca yapamadıkları bildirimleri yapmalıdırlar."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5639 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim