• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 18 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 18 °C

İlaçlar % 30 indirimli olacak

İlaçlar % 30 indirimli olacak
Sosyal Güvenlik Kurumu, kurum ile ilaç sanayi arasında yapılan anlaşmayla ilaç fiyatlarında yüzde 25–50 civarında indirim sağlanacağı belirtti.

Sosyal Güvenlik Kurumu, kurum ile ilaç sanayi arasında yapılan anlaşmayla ilaç fiyatlarında yüzde 25–50 civarında indirim sağlanacağı belirterek, bu indirimle birlikte vatandaşların yüzde 25–30 civarında daha az katkı payı ödeyerek ilaca erişeceğini açıkladı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), kurum ile ilaç sanayi arasında yapılan anlaşmayla ilaç fiyatlarında yüzde 25–50 civarında indirim sağlanacağı belirterek, bu indirimle birlikte vatandaşların yüzde 25–30 civarında daha az katkı payı ödeyerek ilaca erişeceğini açıkladı.

SGK tarafından yapılan açıklamada, eczanelere bundan önce olduğu gibi bundan sonra da sahip çıkılmaya devam edileceği ifade edilerek, “Kurum ile ilaç sanayi arasında yapılan anlaşmayla, ilaç fiyatlarında yüzde 25–50 civarında indirim sağlanacaktır.

Bu indirim de vatandaşlara yüzde 25–30 civarında daha az katkı payı ödeyerek ilaca erişimi anlamına gelmektedir. Bu uygulamayla aynı zamanda kamunun sağlık harcamalarında da yaklaşık 2.5 milyar TL tasarruf hedeflenmektedir.

Kurum olarak temel amacımız sosyal güvenlik hizmetlerinin vatandaşlarımıza daha etkin, verimli ve kesintisiz ulaşmasıdır” denildi.

ECZACILARIN 500 TL’LİK ÖDEME YÜKÜMLÜLÜĞÜ KALDIRILDI

Bu çerçevede, ilaç sanayi ile yapılan indirim sözleşmesinin eczaneleri hedef alan bir uygulama olmadığının altı çizilen açıklamada, eczacılarla tek tek yapılacak olan sözleşmeyle eczacıların maliyetlerinin daha da düşeceği kaydedildi. Yeni uygulamayla eczacıların TEB’e sözleşme bedeli olarak vermek zorunda kaldığı 500 TL ödeme yükümlülüğünün kalktığı belirtilen açıklamaya, şöyle devam edildi:

“Dolayısıyla sözleşmenin Kurum ile TEB arasında yapılmasından kaynaklanan ve bu nedenle eczacıların TEB’e ödemek zorunda kaldıkları sözleşme bedeli, sözleşmenin Kurum ile eczacılar arasında doğrudan yapılmasıyla ortadan kalkacaktır. Ayrıca, önceki sözleşmeye göre sürecin daha iyi işlemesi ve bürokratik işlemlerin azaltılması amacıyla eczanelere bazı avantaj ve kolaylıklar da yeni sözleşme ile sağlanacaktır.

Tek tek yapılacak olan sözleşmelerle ilgili her hangi bir bürokratik uygulama ya da zaman kaybı oluşturacak herhangi bir işlem de söz konusu olmayacaktır. Kurumun teknolojik imkanları tüm eczacılara sadece tek bir tuşla ulaşabilir düzeydedir. Vatandaşların sağlık hizmetlerini aksatmamak ve eczacıların mağduriyetlerini engellemek için gereken tüm tedbirler alınmaktadır.”

SGK’DAN SAĞDUYU ÇAĞRISI

Diğer taraftan, eczacılarla tek tek sözleşme yapılmasının TEB ve eczacı odalarının temsil yetkilerine karşı bir tutum olmadığına dikkat çekilen açıklamada, eczacılarla ilgili her konuda, daha önce olduğu gibi bundan sonra da TEB ve eczacı odaları ile işbirliği ve görüşmelerin sürdürülmesinde herhangi bir engel bulunmadığı kaydedildi.

Kurum olarak vatandaşlara hizmet vermek ve ilaç temin etmek için, isteyen her eczane ile sözleşme yapılacağı belirtilen açıklamada, “Bütün eczacıların sağduyulu yaklaşımlarını bekliyor ve onları vatandaşlara sağlık hizmeti vermek adına sözleşme yapmaya davet ediyoruz” denildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2165 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim