• BIST 9079.97
  • Altın 2308.987
  • Dolar 32.315
  • Euro 35.0532
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 19 °C

İlçelere tayin olan sağlık personeli motivasyon sorunu yaşıyor

İlçelere tayin olan sağlık personeli motivasyon sorunu yaşıyor
İlçe ve beldelerde göreve yeni başlayan sağlık personelinin uyum sorunu yaşadığını ifade eden Sivas Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Levent Sağlam, mevcut imkanlar çerçevesinde bu tür sorunlarla mücadele ettiklerini kaydetti.

Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Levent Sağlam, bir açıklama yaptı. İlçe ve beldelerde göreve yeni başlayan sağlık personelinin uyum sorunu yaşadığını ifade eden Sağlam, mevcut imkanlar çerçevesinde bu tür sorunlarla mücadele ettiklerini belirtti.

Doktorların görevde aksaklığa meydan vermemesi için Aile Sağlığı Merkezlerinin fiziki şartlarında düzenleme yaptıklarını kaydeden Sağlam, "Doktorlar, şehir hayatına alışmış ve şehrin bütün imkânlarından yararlanmış vaziyette mezun oluyor. Göreve başladığı zaman ilçe ya da belde beklentilerini karşılayamayınca motivasyon sorunu yaşanıyor. Biz de görevde aksaklığa yol açmamak amacıyla, başta fiziki şartlar olmak üzere şehirde ne varsa onlara temin etmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

Aile Sağlığı Merkezlerinin sorunlarına karşı Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde teknik ekip oluşturduklarını ifade eden Sağlam, "Sivas'ın ilçelerinde ve beldelerinde 101 adet Sağlık Evi bulunuyor. İçerisinde ebeler küçük çaplı sağlık hizmetleri veriyor. Bu Sağlık Evlerinin ve Aile Sağlığı Merkezlerinin sorunları ve tadilatlarını ele almak ve düzenlemek amacıyla 8 kişilik bir heyet oluşturduk. Bu heyet ile sorunları masaya yatırarak değerlendirmeler yapıyor, devletin imkânları doğrultusunda çalışmalar yapıyoruz. Önümüzdeki günlerde 28 adet Aile Sağlığı Merkezi'nin çevre düzenlemesini yapacağız. Bu düzenlemeler İŞKUR'un personel desteği ile yapılacak. Bu aşamada İŞKUR' a ödenek gelmesini bekliyoruz" dedi.

Merkeze 200 kilometre uzaklıkta bulunan sağlık evlerinde çalışan hekimlerin ulaşım ve güvenlik ile ilgili sorunların olabileceğini belirten Sağlam, "Bu noktada köy sakinleri ve muhtarlar devreye giriyor ve orada görev yapan arkadaşlarımıza destek oluyor. Onların ulaşımı ve güvenliği ile ilgili alınması gereken tedbirler muhtarların ve köy sakinlerinin desteği ile oluyor. Buralarda görev yapanların mağdur olmaması için bu işbirliği sağlanmalıdır. Bazı köylerimizde bu tür sorunlarla karşılaşıyoruz ama kısa süre içerisinde bu sorunların da üstesinden geleceğiz" şeklinde konuştu. (Veysi Siyah - İLKHA)

Bu haber toplam 2496 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim