• BIST 8975
  • Altın 2282.65
  • Dolar 32.2607
  • Euro 35.0338
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 22 °C

İlk kez göğüsteki kist ameliyatla alındı

İlk kez göğüsteki kist ameliyatla alındı
Geçtiğimiz günlerde ABD'den sonra ilk kez Türkiye'de bilek kırıklarına alçısız tedavi yöntemi uygulanan Devlet Hastanesi'nde bu kez de ilk defa bir hastanın göğüs bölgesindeki kist başarılı bir cerrahi operasyonla alındı.

Operasyonun ardından Ramazan gökçe isimli hasta tekrar sağlığına kavuştu. Ameliyat hakkında bilgi veren Göğüs Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Taner Ege, hastanın kaburgasının sol tarafında göğüs duvarında bir şişlik şikayeti ile geldiğini söyledi.

Çorum'da ilk kez bir hastanın göğüs bölgesindeki kist başarılı bir cerrahi operasyonla alındı.

Geçtiğimiz günlerde ABD'den sonra ilk kez Türkiye'de bilek kırıklarına alçısız tedavi yöntemi uygulanan Devlet Hastanesi'nde bu kez de ilk defa bir hastanın göğüs bölgesindeki kist başarılı bir cerrahi operasyonla alındı. Operasyonun ardından Ramazan gökçe isimli hasta tekrar sağlığına kavuştu. Ameliyat hakkında bilgi veren Göğüs Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Taner Ege, hastanın kaburgasının sol tarafında göğüs duvarında bir şişlik şikayeti ile geldiğini söyledi.

Yapılan değerlendirmede şişliğin iyi veya kötü huylu bir kitle olduğunu düşündüklerini dile getiren Ege, "Miyad öncesi tanısı konulamadı. Kitlesi 5.5x3.5 ebatın da idi. Hastamıza yapılması gereken ameliyatı anlattık. Hastamızda bize güvendi. Kabul etti. Ameliyatını gerçekleştirdik. Ameliyatın özelliği göğüs bölgesindeki kitlenin total olarak çıkartılması ve göğüs duvarının tamamının onarılması. Çıkan kaburga metal plak ile doldurulması idi. Bu teknik devlet hastanelerinde çok sık uygulanan bir teknik değil. Yeni yeni gelişen büyük eğitim hastaneleri ve üniversite hastanelerinde uygulanan bir teknikti" dedi.

Çorumlu hastaların bu tedavi için diğer illere gitmesini önlemek için bu tedavi yöntemini burada uygulamaya karar verdiklerini dile getiren Ege, hastanın onay vermesinin ardından operasyonu başarıyla gerçekleştirdiklerini belirtti. Ameliyatın ardından 2 gün geçtiğini dile getiren Ege, herhangi bir sağlık probleminin bulunmadığını sözlerine ekledi.

Göğüs duvarındaki kist başarıyla alınan Ramazan Gökçe (33) isimli hasta ise ameliyatın ardından herhangi bir sağlık probleminin bulunmadığını belirterek, "Durumum gayet iyi yürüyebiliyorum. Herhangi bir acı ağrı hissetmiyorum. Taner beye teşekkür ediyorum" dedi.

Ramazan gökçe'nin eşi Özgür Gökçe ise, eşinin yaşadığı sağlık probleminden kurtulduğunu belirterek, Opr. Dr. Taner Ege ve hastane personeline teşekkür etti.

798171_1.gif

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 8498 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim