• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 19 °C

İmplant tedavisini Fransa yerine Silopi'de yaptı

İmplant tedavisini Fransa yerine Silopi'de yaptı
Şırnak'ın Silopi ilçesinde 1 yıldan fazla hizmet veren Dicle-Fırat Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yurtiçi ve yurt dışından dişlerini implant yaptırmak isteyen hastaları kabul ediyor.

Şırnak'ın Silopi ilçesinde 1 yıldan fazla hizmet veren Dicle-Fırat Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yurtiçi ve yurt dışından dişlerini implant yaptırmak isteyen hastaları kabul ediyor. Başta Irak olmak üzere İran, Azerbaycan, Çin, Suriye, Fransa ve İsviçreli hastaların yanı sıra çevre il ve ilçelerden birçok hastayı kabul ediyor.

Fransa'ya boykot kararı alan Türk vatandaşları gözlerini Türkiye'ye çevirdi. Dişlerini implant ile kaplamak isteyen Fransa'da oturan Türk vatandaşı Hacı Tongut dişlerini Şırnak'ın Silopi ilçesindeki Ağız ve Diş Sağlığı'nda yaptırdı. Fransa'da işçi emeklisi olan diş hastası Hacı Tongut akrabaların aracılığıyla diş tedavisini Silopi'deki Ağız ve Diş sağlığı polikliniğinde yaptı. Burada verilen hizmetin Fransa'da verilen hizmetten daha iyi olduğunu Fransızca dile getiren Hacı Tongut, bir akrabasının tavsiyesi üzerine tedavisini Silopi'de yaptığını ifade etti. Tongut, Fransa'nın tasarıdaki tavrının etkisi altında kalan Türk vatandaşlarının birçok konuda gözlerini Türkiye'ye çevirdiğini söyledi. 38 yıl boyunca Fransa'da işçi olarak çalışıp sonra emekli olduğunu ifade eden Tongut, bir akrabasının aracılığı ile Dicle-Fırat Sağlık hizmetleri Ağız ve Diş Sağlığı Polikliniğine implant için başvuruda bulunduğunu ve tedavisinin devam ettiğini ifade etti.

Daha önce implant tedavisini yaptıran ve kontrol için gelen Şırnak'ın Uludere ilçesinde ikamet eden diş hastası Emine Tüng de hizmetten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Tüng ayrıca Diyarbakır yerine Silopi'yi tercih etmesinde ekonomik nedenlerinde etkisinin olduğunu kaydetti.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Dicle-Fırat Ağız ve Diş Sağlığı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Yıldız, "Dicle-Fırat Sağlık hizmetleri olarak Silopi'deki ağız ve diş sağlığı polikliniğimiz de 1 yılı aşkın süredir implant tedavisi uygulamaya başladık. Bu süre içerisinde bizi şaşırtan bir durum oldu. Yurt içinde ve yurtdışında implant tedavisine yoğun ilgi yaşadık. Yurt içerisinde Mardin, Nusaybin, Batman, Hakkari bölgeleri ve Beytüşşebap, Uludere ve çevre ilçelerde çok yoğun bir şekilde hastalarımıza tedavilerini uyguladık ve uygulamaya devam ediyoruz. İmplant tedavi yönetimine yurt dışından büyük bir yoğunluk söz konusudur. Büyük bir çoğunluğunu Iraklı vatandaşların oluşturduğu hasta grubumuzda Suriyeli, İranlı, Azerbaycanlı vatandaşlar ve hatta Fransa'da yaptırma imkanlarına sahip olmasın rağmen Fransız bir hastamız ile İsviçreli bir hastamız tedavilerini burada yaptırmışlardır. Bu yoğun ilgiye karşı hizmetin kalitesini arttırmak için Cizre'deki implant merkezli ameliyathaneli bir şubemizi de en kısa zamanda faal duruma getireceğiz" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3506 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim