• BIST 9079.97
  • Altın 2323.777
  • Dolar 32.352
  • Euro 34.9268
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 16 °C

İngiliz doktor 150 sporcuya doping vermiş

İngiliz doktor 150 sporcuya doping vermiş
Sunday Times gazetesi, Londra'daki bir doktorun yaklaşık 150 sporcuya performans artırıcı ilaçlar verdiğini ortaya çıkardı.

İngiltere'de bir doktorun, aralarında Premier Lig futbolcuları, tenisçiler ve bisikletçilerin de bulunduğu yaklaşık 150 sporcuya performans artırıcı ilaçlar verdiği ortaya çıktı.
 
Sunday Times gazetesinin manşetine taşıdığı haberde, bir atletin randevu aldığı Mark Bonar isimli doktorun gizli kamerayla kaydedilen görüntülerdeki ifadelerine yer verildi.
 
Bonar, çok sayıda sporcuya binlerce sterlin karşılığında performans artırıcı ilaçlar verdiğini ve hastaları arasında Premier Lig'in önde gelen futbolcuları, tenisçiler, bisiklet ve kriket sporcularının bulunduğunu söyledi.
 
Londra'da bulunan doktor Bonar ayrıca 2010 yılından bu yana İngiltere ve dünyanın çeşitli yerlerinden gelen yaklaşık 150 sporcuya aralarında eritropoetin (EPO), steroid ve insanın gelişmesini sağlayan hormon gibi ilaçlar yazdığını ifade etti.
 
Bonar, ifadelerinin basına yansımasının ardından, kuralları ihlal etmediğini ve Genel Tıp Konseyi (GMC) kurallarına uyarak bu ilaçları yazdığını savundu. Bonar ayrıca atletleri tıbbi nedenlerden dolayı muayene ettiğini, muayene sebebinin performans artırıcı ilaçlar sağlamak olmadığını belirtti.
 
Sunday Times, haberinde, Bonar'ın ilaç yazdığı sporcuların adına yer vermedi ve doktorun tedavi ettiğini iddia ettiği sporcuların gazeteye konuşmak istemedikleri bildirildi. Haberin ardından İngiliz hükümeti iddialarla ilgili soruşturma başlatacağını açıkladı.
 
İngiltere Kültür ve Spor Bakanı John Whittingdale iddiaların "şok edici ve endişe verici" olduğunu belirterek, acil soruşturma açılacağını kaydetti. Whittingdale yaptığı yazılı açıklamada, "Taraftarların, atletlerin eşit şartlarda ve adil koşullarda mücadele ettiklerinden emin olma hakları var. İddialarla ilgili acil soruşturma açılması talebinde bulundum. Bu iddialar kanıtlanırsa, cezai işlem uygulanacaktır" ifadelerine yer verdi.
 
Soruşturma çerçevesinde, vergi mükelleflerinin paralarıyla her yıl yaklaşık 7 milyon sterlin finansman sağlanan Büyük Britanya Dopingle Mücadele Ajansı'nın (UKAD) da incelenmesi bekleniyor.
 
UKAD Başkanı Nicole Sapstead, 2014 yılında bir sporcunun kendilerine Bonar'ın yazdığı doping ilacı reçetesini göstererek, doktorla ilgili şikayetçi olmasının ardından Bonar hakkında soruşturulma başlatıldığını ancak aleyhinde bir şey yapılamadığını kaydetti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1858 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim