• BIST 9774.8
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 22 °C

İngiltere 3 milyon sterlin yardımda bulunacak

İngiltere 3 milyon sterlin yardımda bulunacak
İngiltere, Sierra Leone ve Liberya'daki sağlık sistemlerinin güçlendirilmesi ile DSÖ, UNICEF ve Uluslararası Kurtarma Komitesi'ne destek kapsamında 3 milyon sterlinlik yardımda bulunacak.

İngiltere, Ebola salgınıyla mücadele kapsamında yaptığı yardıma 3 milyon daha ekleyerek 5 milyon sterline çıkardığını duyurdu.

İngiltere Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Dışişleri Bakanı Philip Hammond'ın ölümcül virüsle ilgili hükümetin acil kabine toplantısı Cobra'ya başkanlık ettiği, üst düzey toplantıda virüsün yaygın olarak görüldüğü Sierra Leone, Liberya ve Gine'deki durumu diğer hükümet yetkilileri, bakanlar ve ilgili örgütlerin temsilcileriyle görüştüğü bildirildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Toplantıda, hastalıktan etkilenen ülkelerde enfeksiyonun yayılmasını kısıtlama çabaları, Uluslararası Kalkınma Bakanlığı'nın yine hastalıktan etkilenen ülkelerde ilk müdaheleye yönelik eksikliklerin giderilmesi çalışmaları ve Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) sağlık çalışanlarına eğitim verilmesi kapsamında birlikte çalışma konuları görüşüldü.

Sierra Leone ve Liberya'daki sağlık sistemlerinin güçlendirilmesi ile DSÖ, UNICEF ve Ebola'nın yayılmasını engelleyen Uluslararası Kurtarma Komitesi'ne destek kapsamında 3 milyon sterlin yardım sağlanacak. Bu yardımla İngiltere'nin katkıları 5 milyon sterline çıkmış oluyor."

"Birleşik Krallık durumu yakından izliyor" denilen açıklamada, İngiltere'de Ebola riskinin düşük olduğu belirtilirken, ülkenin belirsizliğini koruyan ve şüpheli hastalıklarla başetmede sağlam bir sisteminin olduğunun altı çizildi. Bu sistem kapsamında, sınır kapıları ve havalimanı görevlileri de dahil klinik çalışanlarına en güncel bilgilerin verildiği vurgulandı.

İngiliz hükümeti daha önce, Sierra Leone ve Liberya'da Ebola'yla başetmeye çalışan Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu'nu (IFRC) da dahil bazı ortaklarına 2 milyon sterlin yardımda bulunacağını duyurmuştu.

DSÖ verilerine göre, Batı Afrika'da bulunan Gine, Liberya, Nijerya ve Sierra Leone'de 4 Ağustos'a kadar bin 171 yeni Ebola vakası tespit edildi ve 932 kişi bu hastalık dolayısıyla hayatını kaybetti.

Ebola'ya yol açan virüs sudan veya havadan geçmiyor, hastaların vücut sıvıları yoluyla yayılıyor. Virüs, bugüne kadar daha çok, hastayla temasa geçen hasta yakınlarına ve hastalara müdahale ederken yeterli önlem almayan sağlık personeline bulaştı.

Ebola virüsünün yol açtığı viral hemorajik ateş, ani ateş, bulantı, yoğun halsizlik, kas, boğaz ve baş ağrısıyla kendini gösteriyor. Bu belirtileri kusma, ishal, böbrek ve karaciğer fonksiyonlarında bozulma ve bazı vakalarda da iç ve dış kanamalar takip ediyor. Temas yoluyla bulaşan ve ölüm oranı yüzde 90'u bulan hastalık için herhangi bir tedavi yöntemi veya aşı bulunmuyor.

Bu haber toplam 2461 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim