• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

İnönü Üniversitesi Rektörü Çelik: Profesyonel hemşireler yetiştirmeliyiz

İnönü Üniversitesi Rektörü Çelik: Profesyonel hemşireler yetiştirmeliyiz
Malatya İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, "Nasıl ki tıp eğitiminde uluslararası diplomaya sahip hekimler yetiştiriyorsak, hemşirelik içinde aynısını düşünmemiz gerekmektedir." dedi.

Dünya Hemşireler Günü İnönü Üniversitesi'nde düzenlenen bir programla kutlandı.Turgut ÖzalKongre ve Kültür Merkezi'nde yapılan törene İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, rektör yardımcıları, Sağlık İl Müdürü Yardımcısı Dr. Hasan Tuncer, Türk Hemşireler Derneği Malatya Şubesi Başkanı Hafize Gürkan, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, programda yaptığı konuşmada hemşirelik mesleğinin önemine değindi. Tıpta tedavi sürecinin başarıya ulaşması için tedavi sonrası bakım hizmetinin de üst düzeyde olması gerektiğinin altını çizen Çelik, "Dünyanın en iyi ameliyatını yaptığınız bir ortamda eğer hastaya yoğun bakım hizmetlerini iyi veremiyorsanız, bunun için iyi yetişmiş hemşireleriniz yoksa yaptığınız ameliyatın bir anlamının olmadığını hepiniz biliyorsunuz. Geçmişe ve bugüne baktığımızda ülkemizde nasıl ki hekimlik mesleğinde ilerlemeler kaydedilmişse hemşirelik mesleği konularında da epey mesafe kaydettiğimizi de unutmamamız gerekmektedir. Çevre coğrafyasındaki ülkelerden İngilizce eğitim almış hemşireler istenmektedir, nasıl ki tıp eğitiminde uluslararası diplomaya sahip hekimler yetiştiriyorsak, hemşirelik içinde aynısını düşünmemiz gerekmektedir. Sağlık Yüksekokulu'nu birkaç yıl sonra Sağlık Bilimleri Fakültesi olacak. Bu gelişmelerden sonra hemşirelik fakültesini kurma konusunda girişimlere başlayacağız." şeklinde konuştu.

Malatya Sağlık Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Behice Erci de "Toplumuz tarafından hekimin yardımcısı olarak bilinmekte olan hemşirelik mesleğinin aslında kendine özgü özerkliği bulunuyor ve bağımsız bir meslektir." ifadelerini kullandı.

Turgut Özal Tıp Merkezi Hemşirelik Hizmetleri Müdürlüğü adına konuşan Ömür Berber ise "Hemşirelik, toplumdaki bireylerin hastalıklardan korunması,sağlıkdüzeylerinin ve yaşam kalitesinin geliştirilmesi, sürdürülmesi ve yükseltilmesinden sorumlu olup, insana doğrudan hizmet veren mesleklerdendir." açıklamasında bulundu.

Türk Hemşireler Derneği Malatya Şubesi Başkanı Hafize Gürkan, hemşirelik mesleğinin gerçek anlamda kimliğine kavuşmasının lisans düzeyinde nitelikli bir eğitimle yapılabileceğinin 25 Nisan 2007 tarihli hemşirelik kanunu ile kazandırıldığını kaydetti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2495 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim