• BIST 9645.02
  • Altın 2417.671
  • Dolar 32.5828
  • Euro 34.8268
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 24 °C

'İnsanların kilo alması kişiden kişiye değişir'

'İnsanların kilo alması kişiden kişiye değişir'
Yaz ayları yaklaştıkça kilo vermek için değişik yöntem deneyenlerin sayısı giderek artıyor.

Türkiye Hastanesi beslenme ve diyet uzmanlarından Diyetisyen Bahattin Arslan, yazılı ve görsel medya aracılığıyla insanların sağlıklı olmayan diyetlere, ilaçlara ve çeşitli aletlere çaresizce başvurduklarını söyledi.İnsanın kendisini fiziksel ve psikolojik olarak rahat edebileceği bir kilosu olduğunu belirten Arslan, “Kendimizi mankenlere benzetmek uğruna bilinçsizce uygulayacağımız diyetler, kullanacağımız bitkisel ve kimyasal ilaçlar aslında bedenimizi değil bağışıklık sistemimizi ve irademizi zayıflatan geçici uygulamalardır” dedi.

Diyet uygulamasının özelliklerini anlatan Arslan, şunları söyledi: “En iyi diyet kısa sürede size bol kilo vermeyi vaat etmeyen ve beslenme alışkanlığınızı değiştiren beslenme programı ve eğitimidir. En sağlıklı kilo kaybı da haftada 500 gram ve egzersizle verilen kilolardır.”

İnsanların kilo alması ya da vermesinin kişiden kişiye değiştiğini vurgulayan Arslan, şu açıklamalarda bulundu;“Az Yediğinizi Düşünüp Kilo Veremediğinizi Düşünüyorsanız; Metabolizma hızınız düşüktür., Tembelsinizdir; spor yapmıyorsunuzdur., Kabızlık probleminiz olabilir, Ayda iki kilo veriyorsanız bu başarıdır.”

Fastfood ve hamur işinden vazgeçemeyenlerin bu sevgilerinden vazgeçmeleri gerektiğini söyleyen Arslan, “Eğer vazgeçemiyorlarsa bu yiyeceklerle olan birliğinizi haftada bire indirip egzersizle bunu geri vermelisiniz” şeklinde konuştu.İnsanların diyet yapıp kilo veremediğinden yakındığını dile getiren Arslan, diyetin altın kuralının iradeli olmak olduğunu söyledi. İnsanların kısa sürede çok kilo vermeyi hedeflediği için hayal kırıklığına uğradığını vurgulayan Arslan, diyet beklentilerinin düşük tutulması gerektiğini böylece sıkılmadan diyet yapılabileceğini belirtti. “Ben arkadaşlarımdan, eşimden, dostumdan az yiyorum ama onlar kilo almıyor ben alıyorum” şeklinde yakınmalar olduğunu da anlatan Arslan, “Şunu kesinlikle bilmek gerekiyor ki, insanların metabolizmaları farklıdır ve farklı düzeyde enerji tüketirler” dedi.

Arslan, kilo almak istemeyenler için önerilerini şöyle sıraladı:“Günlük beslenmenizi 3 ana, 2 ara öğün olarak düzenleyin. Yemeklerinizi yavaş yavaş ve iyi çiğneyerek yemeye özen gösterin. Seçici olun ve size ikram edilen her şeyi yemeye çalışmayın. Yağlar konusunda dikkatli olun, tam yağlı besinler yerine yarım yağlı besinler tercih edin. Akşam yemeklerini en geç saat 19.30’a kadar yemiş olun. Bol miktarda sebze, meyve ve kepekli ürünler tüketmeye özen gösterin. Yemeklerinizdeki tuz miktarını azaltın. Fast food, hamur işi ve şekerli besinleri haftada 1 porsiyon olarak tüketin. Sağlığınız için günde en az iki litre su için., Uzmanların tavsiye etmediği kimyasal veya bitkisel zayıflama tabletlerini kullanmayınız.”

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3874 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim