• BIST 9090.91
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

İnternette bebek pazarı! Bebekler 10 bin lira!

İnternette bebek pazarı! Bebekler 10 bin lira!
İnternetten bebek satışı yapan sitelerin sayısı hızla çoğalıyor. Birçok kez kapatılmasına rağmen halen aktif olan bu sitelerde kadınlar, bebeklerini satıyor. İstenen fiyat ise 10 bin lira. İnternet sitelerinde taşıyıcı anne de bulmak mümkün.

Kaan Zenginli

BEBEĞİNİ SATANLA EVLATLIK ARAYANI BULUŞTURAN SİTELER ARTIYOR

İnternet üzerinden bebek ticareti çığ gibi büyüyor. Geçen yıl Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın bu yönde hizmet veren bir siteyi kapatmasına rağmen, halen birçok sitede para karşılığında bebekler satılıyor. Bu tür sitelere üye olduktan sonra alıcı ve satıcılar bloglarda buluşuyor. Evlilik dışı veya bilinçli şekilde hamile kalan anneler, mail veya cep telefonu numaralarını siteye bırakarak alıcı bekliyor. Evlatlık almak isteyen kişiler ise bu anneler ile iletişim kuruyorlar.

Bebekler 10 bin lira

Daha çok üniversite öğrencisi annelerin ağırlıklı olarak sitede bebeklerini satışa çıkardığı dikkat çekiyor. Sitede bebeklerin ne kadar fiyata satıldığı ise gizlilik konusu. Hiçbir anne veya alıcı sitedeki yorumlarında fiyat belirtmiyor. Yalnızca satıcı taraf 'belli bir ücret karşılığında' 'maddi durumu iyi olan ve benim isteklerimi karşılayabilecek' gibi yorumlarda bulunuyor. Ancak ulaştığımız kişi fiyatların 10 bin TL'den başladığını belirtti.

Taşıyıcı anne de var

Sitede ilginç ilanlar bulunuyor. Leyla isimli bir kullanıcının ilanında "Bebeğim 2 ay sonra doğacak. Erkek ve oldukça sağlıklı. Ciddi alıcılar ulaşsın lütfen" yazıyor. Bir başka ilan ise "Üniversite öğrencisiyim, bir hata yaptım hamile kaldım. Oldukça güzel bir kızım, babası da çok yakışıklı ve sporcu bir erkek. Bebeğimizi vermek istiyoruz" yazıyor. Yalnızca bu işin ticaretini yapabilmek için hamile kalanlar dahi var. Sitede ayrıca Türkiye'de kesinlikle yasak olan 'taşıyıcı anneler' de bulunuyor. Taşıyıcı anne fiziksel özelliklerini ve yaşını belirtiyor. "Maddi durumu iyi olan kişilere taşıyıcı anne olunur" gibi ilanlar veriliyor. Yasa dışı olarak bebeğe taşıyıcı anne oluyor ve bebeği Türkiye'de dünyaya getiriyor. Normal şartlarda bu işlemler yurt dışında yapılıyor.

Üye olmadan bilgi almak zor

İnternette bebek ticareti yapan siteler yurt dışında da büyük ilgi görüyor. Gurbetçi vatandaşlara bloglarda alıcı olarak sıkça rastlanıyor. Sitelere üye olmak için belli bir ücret ödemek gerekiyor. 'Gold Üyelik' ve 'Silver Üyelik' adı altında 2 kategori bulunuyor. Aylık ücretini ödeyen kişiler burada ilan yayınlayabiliyor ve yayınları görebiliyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3531 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim