• BIST 9693.46
  • Altın 2506.644
  • Dolar 32.5784
  • Euro 34.78
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 21 °C

İnternetten satılan ilaçların yüzde 50'si sahte

İnternetten satılan ilaçların yüzde 50'si sahte
TEİS: "Dünya Sağlık Örgütüne Göre, İnternetten Satılan İlaçların Yüzde 50'si Sahte !" Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Ecz. Nurten Saydan, internetten satılan ve ölüm saçan bitkisel ilaçlar konusunda ...

TEİS: "DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜNE GÖRE, İNTERNETTEN SATILAN İLAÇLARIN YÜZDE 50'Sİ SAHTE !"

Tüm Eczacı İşverenler Sendikası (TEİS) Genel Başkanı Ecz. Nurten Saydan, internetten satılan ve ölüm saçan bitkisel ilaçlar konusunda vatandaşları bir kez daha uyardı. Ecz. Nurten Saydan, son dönemlerde internetten alınan ilaçlardan dolayı ölüm olaylarının artması üzerine, "İnternetten satın alarak bilinçsiz ilaç kullanmayın" çağrısında bulundu. Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Ecz. Nurten Saydan'ın konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Bildiğiniz üzere sendikamız tarafından uzun süredir internet üzerinden ilaç reklamı, tanıtımı ve satışının yapılmasının sakıncaları, defalarca ilgili kurumlara başvurular yapılarak iletilmiş, bu tür satış yapan siteler bildirilmiş ve eczacı olarak endişelerimiz yazılı ve görsel medyada kamuoyu ile paylaşılmıştır.

"HER YIL 1 MİLYONDAN FAZLA İNSAN HAYATINI KAYBEDİYOR"
Dünya Sağlık Örgütünün verilerine bakıldığında internetten satılan ilaçların %50'sinin SAHTE olduğu ve bu yüzden her yıl 1 milyondan fazla insanın hayatını kaybettiği görülmektedir.

Birçok ürüne bitkisel kökenli olması gerekçesinin arkasına sığınılarak Tarım Bakanlığı'ndan onay alınmakta ve bunlar her yerde kontrolsüz, denetimsiz, eczacısız olarak vatandaşa satılmaktadır.

İlaçların hepsi, bitkisel olanlar dahil kimyasal maddelerdir. İlaç dozunda ve yerinde kullanılmazsa zehir etkisi gösterebilir. İlaçlar, 5 yıl bunun eğitimini alan eczacıların uzmanlık alanıdır, yani ilaçları en iyi eczacılar bilirler. İster bitkisel yoldan elde edilmiş olsun, isterse kimyasal yoldan elde edilmiş olsun bütün ilaçların eğitimini alan tek meslek eczacılık mesleğidir. TEİS olarak, bitkisel veya kimyasal her türlü ilacın sadece eczane ortamında, eczacıların gözetiminde ve danışmanlığında alınıp kullanılmasının önemini bir kez daha vurgulamak istiyoruz.

Bu yüzden de Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu‘nun internetten satış yapan güvenli olmayan sitelerle ilgili duyurusunu önemsiyor ve Kurumun toplum sağlığına karşı ciddi tehdit oluşturan bu sorunu kökten çözmek üzere gereken girişimleri etkin bir şekilde yapmasını istiyoruz."
 

Bu haber toplam 1977 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim