• BIST 9079.97
  • Altın 2330.649
  • Dolar 32.3585
  • Euro 34.9623
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

İşe giderken ruhunuzu evde bırakmayın

İşe giderken ruhunuzu evde bırakmayın
'Çalışanlar ilgi duydukları hayatlarından kesitleri işe gelirken yanında getirebilmeli. Aksi halde ruhlarını evde bırakıyorlar. Bu da şirket sonuçlarına olumsuz yansıyor.'

Çalışanların iş stresini azaltmak, motivasyonunu artırmak, kurum içi iletişimi güçlendirmek ve aidiyet duygusunu geliştirmek amacıyla şirketlerin düzenlediği etkinlikler her geçen gün çeşitleniyor.

Türkiye'de yalıtım sektörünün lider firmalarından Ankara merkezli Canpa da bu bilinçle çalışanları için düzenli yoga etkinliği başlattı. Canpa Yönetim Kurulu üyesi Murat Özcan, etkinliğin amacı ile ilgili şunları söyledi:

"İnsanların Pazartesi sabahı işe gelirken zorlanmasının asıl sebebi, evden çıkarken bir parçalarını evde bırakıyor olmaları. Biz herkesin tüm yeteneklerini iş yerine getirmesine alan yaratıyoruz. Kültürümüzün önemli bir parçası olan 'Eğlenceli bir şeyler üret' değerimizi çok önemsiyoruz. Ekibimizi herkes gibi oldukları için değil; maceracı, yaratıcı ve yeni şeyleri denemeye teşvik eden bireyler oldukları için kutluyoruz. "

Özcan, en iyi fikirlerin iş dışında yapılan sosyal etkinliklerde çıktığına işaret ederek, sloganlarını "Birlikte eğlenen ekip, birlikte kalan ekiptir" olarak açıklıyor. Senede bir kez piknik yapmanın yeni nesil çalışanları tatmin etmediğini ifade eden Özcan, ekibin sürekli etkileşim ve paylaşım içinde oluşunun iş verimine olumlu yansımalarının altını çizdi.

-"Topluca bir şeyler yapmak bizim için önemli"…

Canpa Teknik Uygulama Sorumlusu Melike Özcan da "İsteyenlere Yoga" adıyla başlattıkları etkinliğin haftada bir olmak üzere düzenli yapılacağını bildirirken, bunun zorunlu bir etkinlik olmadığını, isteyenlerin katıldığını, bu yüzden de adını "İsteyenlere Yoga" şeklinde belirlediklerini ifade etti.

Çalışan motivasyonu ve kurum aidiyetini güçlendirmek için farklı etkinlikler yaptıklarını bildiren Melike Özcan, şu bilgileri verdi:

"Topluca bir şeyler yapmak bizim için önemli. Çünkü gün içinde iş hayatı gerçekten stresli geçiyor. Bu yüzden bizim için birlikte vakit geçirerek stres atmak gerçekten önemli. Örneğin biz uygulama ekibi olarak bir proje aldığımızda dışarıya kutlamaya çıkarız. Geçen gün yapı fuarına tüm ekip gittik orada iyi vakit geçirdik ve firmayı hep birlikte orada temsil ettik. Canpa Apps uygulamamız için bir tanıtım videosu çektik, emeğimizi ve enerjimizi koyduk bu videomuza ve ortaya bu ruhumuzu yansıtan, çok eğlenceli bir video çıktı. Bizde ekip olarak ciddi keyif aldık. Biz ekipçe, birlikte yılda bir kez tatile gidiyorduk. Ancak son yıllarda senede bir kez bir şeyler yapmak yerine o seneyi yaşarken 'birlikte bunu paylaşalım mı?'yı kurgulamaya çalışıyoruz kendi aramızda. Ama bunların hiç biri zorunlu değil; ne yoga, ne diğerleri… Ayda bir masöz geliyor, isteyen arkadaşlar buraya gelip masaj yaptırıp rahatlayabiliyorlar. Biz üretirken eğlenmeyi seven insanlarız, onu da paylaşmaya çalışıyoruz."

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 3260 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim