• BIST 9079.97
  • Altın 2309.209
  • Dolar 32.3485
  • Euro 35.0814
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 21 °C

Isparta'da Diş Hekimliği Fakültesi taşınıyor

Isparta'da Diş Hekimliği Fakültesi taşınıyor
Süleyman Demirel Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, eğitim kalitesini yükseltmek için yeni binasına taşınacak.

Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Diş Hekimliği Fakültesi, eğitim kalitesini yükseltmek ve hizmet alanını daha geniş bir alana yaymak için 2010 yılı sonunda 30 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilen yeni binasına taşınacak.

Yeni bina ile birlikte geniş laboratuvarlarda hizmet kapasitesinin artacağını belirten SDÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yeşim Kırzıoğlu, ağız ve diş sağlığı hizmetinde bölgenin merkezi konumunda olduklarını söyledi. Fakültede deneyimli bir kadroya sahip olduklarını belirten Prof. Dr. Kırzıoğlu, "Fakültemizin hem araştırma hem de eğitim niteliği var. Fakültemiz 1995 yılında kurulmuş yeni bir fakülte olmasına rağmen kurumsallığını tamamlayabildi. Bilindiği gibi bir fakültenin kurumsallık süreci en az 25-30 yıl.

Biz o hedefe çok daha önce vardık. Bugün Ankara, İstanbul, İzmir'de bulunan fakültelerle boy ölçüşebilecek durumdayız. AB sürecinde de eğitim uyum ve uygulama çalışmalarını dün sürdürüyoruz" diye konuştu.

32 ÖĞRETİM ÜYESİ, 69 ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ

Diş hekimliği fakültelerinde her ana bilim dalında 30 öğretim üyesi bulunduğunu belirten Prof. Dr. Kırzıoğlu, SDÜ Diş Hekimliği Fakültesi'nde 32 öğretim üyesi ve 69 araştırma görevlisi ile hizmet verdiklerini söyledi. "Araştırma görevlilerinin araştırmacı özelliği çalışmalarımızı güçlendiriyor" diyen Prof. Dr. Kırzıoğlu, şunları söyledi: "Fakültede birçok proje ortak masaya yatırılıyor ve işbirliği içinde yürütülüyor. Dünyada ağız ve diş sağlığı tedavisindeki uygulamalar fakültemiz bünyesinde de yapılıyor. Yeni binaya taşınmakla birlikte bünyemizdeki araştırma görevlilerinin eğitimlerini bitirmesinin ardından ekstra olarak açılacak yeni öğretim üyesi kadroları ile birlikte sayımızı artırmayı hedefliyoruz."

Antalya başta olmak üzere Denizli, Konya, Burdur, Afyonkarahisar'dan çok sayıda hasta kabul ettiklerini ileten Prof. Dr. Yeşim Kırzıoğlu, İngiltere, Almanya ve Belçika'dan gelen hastalarının da bulunduğunu bildirdi. Prof. Dr. Kırzıoğlu, mevcut binanın artık kendilerine yeterli gelmediğini belirterek, "Rektörümüz Metin Lütfi Baydar da yeni binanın bir an evvel bitmesinde çok hassas. Yeni binada, 8 ana bilim dalında verilen sağlık hizmeti ünitelerimizin sayısı da artmış olacak. Böylece sıkışık durumdan kurtulmuş ve geniş bir mekanda hastalarımızı tedavi imkanına kurtulmuş olacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3635 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim