• BIST 8733.32
  • Altın 2234.448
  • Dolar 32.3362
  • Euro 35.1042
  • Ankara 6 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 10 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 13 °C

İstanbul Diş Hekimleri Odası'ndan disiplin cezası açıklaması

İstanbul Diş Hekimleri Odası'ndan disiplin cezası açıklaması
İstanbul Dişhekimleri Odası, disiplin cezalarının uygulanması konusunda ADİSSAD'ın açıklamaları ile ilgili basın açıklaması yayımladı.

Dişhekimleri Odalarının Disiplin Kurullarınca verilen ve Türk Dişhekimleri Birliği Yüksek Disiplin Kurulunca onaylanan disiplin cezalarının uygulanması konusunda bir derneğin açıklamaları meslektaşlarımıza ve basın yayın organlarına gönderilmiştir.

 

Oda Disiplin Kurulunca verilen ve TDB Yüksek Disiplin Kurulunca onaylanan disiplin cezalarının tümünün (uyarma, kınama, para cezaları, meslekten geçici ve sürekli alıkonma) uygulanması için mahkeme sürecinin sonuçlanmasının beklenmesine gerek yoktur. Cezaların uygulanması için Oda Disiplin Kurulu kararının Birlik Yüksek Disiplin Kurulunca onaylanması yeterlidir.

 

TDB ve Dişhekimleri Odalarının Disiplin Yönetmeliğinin “kararların uygulanması” başlıklı 26. maddesinin 1. fıkrası konuyu çok net olarak belirlemiştir.

 

3224 sayılı TDB kanunun “Odaların kuruluş amaçları, nitelikleri ve faaliyetleri …” başlıklı 3. maddesinin 1. fıkrası “………. Odalar …………… meslek disiplini ve ahlakını koruma maksadı ile kurulan tüzel kişiliğe sahip kamu kurumu niteliğnde meslek kuruluşlarıdır.” demektedir.

 

Bu bağlamda dişhekimlerinden mevzuatın kendilerine yüklediği görev ve sorumlulukları yerine getirmeyenler ile uyulması zorunlu kılınan hususları yapmayanlara, yasakladığı işleri yapanlara veya meslek vakar ve onuruna yahut meslek düzen, geleneklerine uymayan davranışlarda bulunanlara karşı disiplin soruşturması ve kovuşturması süreçleri işletilmektedir.

 

Adı geçen dernek tarafından hiçbir araştırma yapmadan yayınlanan açıklama gerçek dışı beyanlarla kaleme alınmıştır. Muhataplarına gönderilen yazı icra takibi olmayıp cezanın ödenmesinin hatırlatılmasıdır. Ayrıca yayınlanan listedeki 55 adet cezanın gerekirse adını vereceğimiz bir merkeze ait olması da dikkat çekicidir.

 

Küçük bir araştırma ile kolayca ulaşılabilecek gerçekler ortadayken yapılan sorumsuz açıklamaları esefle karşıladığımızı, bu tür yayınların mesleğimize ve dişhekimlerine herhangi bir katkısı olmayacağını ifade etmek isteriz.

 

Odamız meslek disiplini ve ahlakını korumak için üzerine düşen tüm görevleri bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da yapmaya devam edecektir.

 

Meslektaşlarımıza ve kamuoyuna saygı ile duyururuz.

 

 

İstanbul Dişhekimleri Odası

Yönetim Kurulu

 

Diş hekimlerine destek yok köstek var!

Ağız, Diş Sağlığı Kuruluşları ve Sağlık Turizmi Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Diş Hekimi Ahmet Selvi: "Diş Hekimleri en büyük darbeyi kendi örgütünden yedi"
Bu haber toplam 4945 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim