• BIST 9105.26
  • Altın 2323.989
  • Dolar 32.3607
  • Euro 34.9689
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 22 °C

İstanbul Eczacı Odası: Sanal İTS tıkırında!

İstanbul Eczacı Odası: Sanal İTS tıkırında!
İstanbul Eczacı Odası yaptığı açıklamada "SGK Başkanı Sayın Emin Zararsız, basında yer alan açıklamalarında "karekod sisteminin tıkır tıkır işlediğini" iddia etmektedir. Bu açıklama Sayın Zararsız'ın biz eczacılar ve vatandaşlarla aynı ülkede yaşamadığı k

İstanbul Eczacı Odası yaptığı açıklamada "SGK Başkanı Sayın Emin Zararsız, basında yer alan açıklamalarında "karekod sisteminin tıkır tıkır işlediğini" iddia etmektedir. Bu açıklama Sayın Zararsız'ın biz eczacılar ve vatandaşlarla aynı ülkede yaşamadığı kanaatini uyandırmaktadır. " dedi.

İstanbul Eczacı Odası yaptığı açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

 "Öncelikle ilaç takip sistemi şu an Sağlık Bakanlığı'nın da açıklamalarında belirttiği gibi "offline olarak çalışmaktadır" ve Medula sistemi karekod sorgulaması yapmadan girilen hayali karekodları dahi onaylamaktadır. Tarafımızca yapılan tespitle sistemin girilen hayali karekodu onayladığı belirlenmiştir.

Eczane stoklarındaki karekodsuz ürünlerle ilgili sorun tam bir kaosa dönüşmüştür. Bu kaos 2010/24 ve 2010/39 sayılı genelgelerde de görüldüğü gibi, ilaç ambalajlarına sanal son kullanma ve sanal parti numaralarının verilmesini zorunlu kılmış, ayrıca bir de stok girişi yapılabilmesi için sanal ecza deposu kodu oluşturulmuştur. Tümü ile sanal olan bu sistemin nasıl tıkır tıkır işlediği tarafımızca anlaşılamamaktadır. Sayın Zararsız bu açıklaması ile kendisinden mi yoksa halktan mı gerçekleri gizlemektedir?

Artık birileri çıkıp kralın çıplak olduğunu ve büyük methiyelerle uygulamaya konulan ilaç takip sisteminin hiç işlemediğini ve fiyaskoyla sonuçlandığını söyleme cesaretini göstermelidir. İlaç takip sisteminin kurucusu olan Sayın İbrahim Nayır tüm bu yaşananların sorumlusu olarak görevinden uzaklaştırıldıktan sonra gerçekleri dile getirmiş ve sistemde yaşanan zaafları ortaya koymuştur. Artık ilaç takip sisteminin işlemediği kabul edilmeli, gerek eczacılara gerekse kamu bütçesine büyük maddi ve manevi yük haline gelen bu sistemden sorumlu olanlar istifa etmeli ve tam bir fiyasko haline gelen sanal İlaç Takip Sistemi sona erdirilmelidir.

Biz eczacılar sayın genel müdür tarafından tıkır tıkır işlediği iddia edilen bu sistemin gerçek anlamda işlemediğini, tamamen sanal olduğunu bir kez daha vurguluyor, hastalara ve biz eczacılara sorun yaşatmaktan başka bir işlevi olmadığını ilan ediyor ve basın mensuplarını gerçeği görmek, izlemek için eczanelerimize davet ediyoruz."

 

Bu haber toplam 4031 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim