• BIST 9079.97
  • Altın 2323.551
  • Dolar 32.3392
  • Euro 34.9657
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 16 °C

İstanbul, modern şehir hastanelerine kavuşuyor

İstanbul, modern şehir hastanelerine kavuşuyor
İstanbul'un her iki yakası önümüzdeki yıllarda sağlık ve tedavi konusunda dev yatırımlara sahne olacak. Sağlık Bakanlığı'nın gündemine aldığı şehir hastaneleri konusunda İkitelli'deki proje netleşirken

İstanbul'un her iki yakası önümüzdeki yıllarda sağlık ve tedavi konusunda dev yatırımlara sahne olacak. Sağlık Bakanlığı'nın gündemine aldığı şehir hastaneleri konusunda İkitelli'deki proje netleşirken Anadolu yakasında da 2 noktaya 2 biner yataklı 2 hastane yapılacak.Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimlerde gündeme getirdiği şehir hastanelerinin İstanbul ayağı netleşmeye başladı. Kamu-özel ortaklığı ile yapılacak olan hastanelerin Avrupa yakasındaki adresi daha önce belirlenen 2 bin 300 yataklı İkitelli oldu. 9 firmanın başvurduğu proje için bu senenin sonuna kadar ihaleye çıkılacak. Bu zamana kadar yeri netleşmeyen Anadolu yakasında ise Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi ile Fatih Sultan Mehmet Hastanesi'nin içinde bulunduğu bölge ön plana çıktı. Bu alana her biri iki bin yataklı kampüs hastaneler kurulacak.

Zaman'a konuşan İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, Anadolu yakasında bu iki yer dışında üçüncü bir planlarının daha olduğunu açıkladı: "Anadolu yakasında yeni bir şehir kurulacak. Yerin belirlenmesinden sonra bize haber verilmesi için Büyükşehir Belediyesi'ne başvuru yaptık. Buraya da bir hastane kuracağız. Cevap bekliyoruz."

Tamamının gerçekleşmesi halinde yatak kapasitesi 8 bini geçecek olan hastanelerin 2015 yılına kadar bitirilmesi planlanıyor. Şehir hastanelerinin içinde fizik tedavi, kadın doğum, çocuk, onkoloji, psikiyatri, ortopedi ve nörolojik birimler, kardiyoloji ve kalp damar branşlarında ayrı ayrı hastaneler bulunuyor.

Avrupa yakasında daha önce açıklanan bin 980 yataklı İkitelli'nin, 2 bin 300 yatağa çıkarıldığını aktaran Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, "Kamu-özel ortaklığında yapılacak burası için ön yeterlilik alındı. İhale hazırlığı devam ediyor. Şu ana kadar 9 firma başvuru yaptı. Yıl sonuna kadar ihale aşamasının tamamlanması planlanıyor." dedi. Kampüsün içinde yedi dal hastanesinin yanı sıra 400 yataklı bölge hastanesi, 50 yataklı travma merkezi, 20 yataklı transplantasyon birimi ve 10 yataklı yanık ünitesi bulunuyor.

Kampüs hastane için Anadolu yakasında Fatih Sultan Mehmet Hastanesi ile Süreyyapaşa Göğüs Hastalıkları Hastanesi seçilen yerler arasında olduğunu aktaran İl Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu, ilk aşamada Süreyyapaşa'nın ön plana çıktığını söyledi. Dokucu, "Bu bölgede Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin de 600 yataklı bir hastane çalışması var. Bizim projeyle birleştirip, 2 bin yataklı bir kampüs düşünüyoruz." dedi.

Fatih Sultan Mehmet Hastanesi'nin içinde Ulaştırma Bakanlığı'na bağlı PTT depoları bulunduğunu ifade eden Dokucu, "Bu yerlerin Sağlık Bakanlığı'na geçmesi için çalışma yürütüyoruz. Geçerse buraya da 2 bin yataklı birçok branşta hastane yapmayı planlıyoruz." dedi. Sorunların çözülmesi halinde iki hastanenin de 6 ay içinde planlaması yapılacak.
 

ÇAĞLAR AVCI

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3991 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim