• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

İstanbul Üniversitesi Çapa ve Cerrahpaşa Yerleşkeleri yenileniyor

İstanbul Üniversitesi Çapa ve Cerrahpaşa Yerleşkeleri yenileniyor
İstanbul Üniversitesi Çapa ve Cerrahpaşa Yerleşkeleri’ndeki hastanelerin yenilenme projesi imza töreni yapılacak.

BASIN BÜLTENİ

 

İstanbul Üniversitesi Çapa ve Cerrahpaşa Yerleşkeleri’nin yenilenme projesi danışmanlık hizmeti alımı imza töreni, YÖK Üyesi ve İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus SÖYLET’in katılımıyla 28 Aralık 2011 tarihinde İÜ Rektörlüğü Doktora Salonu’nda gerçekleştirilecek. Proje ile İstanbul’un ve Türkiye’nin sağlık alanındaki büyük eksikliklerinden biri giderilmiş olacak.

 

İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet’in göreve geldiği günden beri hayata geçirmeye çalıştığı en önemli projelerden biri olan Çapa ve Cerrahpaşa Yerleşkelerinin yenilenme projesi danışmanlık hizmeti alımı ihale çalışması tamamlandı. İmzaların ardından hayat geçirilecek olan proje ile bilimsel araştırmalar, eğitim ve toplum hizmetinin çok daha modern ortamlarda gerçekleştirilmesi amaçlanıyor.

 

500 Yıllık Tarihi Miras

 

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültelerinin tarihi 1470 yılında yaptırılan Fatih Külliyesi’ne dayanıyor. Günümüzde İstanbul Üniversitesi bünyesinde verilen tıp eğitim ve hizmetleri, ağırlıklı olarak Çapa Yerleşkesi’ndeki İstanbul Tıp Fakültesi ve Dişçilik Fakültesi ile Cerrahpaşa Yerleşkesindeki Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde sürdürülüyor.

 

Yaptıkları araştırmalar ve güç ameliyatlarla ulusal ve uluslararası yeniliklerin öncüsü olan, tıp eğitiminin kalitesiyle adlarından söz ettiren İstanbul Üniversitesi Tıp Fakülteleri, yıllar içinde hem öğrenci, hem öğretim üyesi hem de hizmet verilen hasta sayısı açısından büyümeye devam etmiştir. İstanbul Üniversitesi Tıp Fakülteleri, sadece İstanbul’da değil tüm Türkiye’deki hastaların tedavisi güç hastalıklarına çözüm bulan bir merkez durumundadır. Tüm bu faaliyetler için var olan binalar artık yetersiz hâle gelmiştir. İstanbul ve Türkiye’nin sürekli artan nüfusu, olası bir İstanbul depremi ihtimali, toplumun her geçen gün artan beklentileri, fiziki şartların yenilenmesini zorunlu hâle getirmiştir.

 

Dünya Bilim Literatürüne Giren Ameliyatların Yapıldığı Merkez

 

Şimdiye kadar Dünya bilim literatürüne giren çok sayıda ameliyat ve tedavi tekniklerinin keşfedildiği İstanbul Üniversitesi Tıp Fakülteleri için değişim zamanı gelmiştir. İçinde son sistem teknik donanımın yer aldığı, doktor ve hastaların ihtiyaçlarına uygun olarak planlanmış, modern mimari anlayışın hakim olduğu, estetik ve depreme dayanıklı binaların yapımı için İstanbul Üniversitesi Türkiye’de bir ilke imza atıyor.  İnşa edilecek Tıp Fakülteleri binalarıyla aynı zamanda başka tıp fakültelerine de örnek olacak bir model ortaya koymak amaçlanıyor.

 

İşlevsel, Estetik Ve Depreme Dayanıklı Binalar

 

İstanbul Üniversitesi Çapa ve Cerrahpaşa Yerleşkeleri Proje Müşavirliği I. Aşama Danışmanlık Hizmeti Alımı İşi, PROGER S.p.A. tarafından gerçekleştirilecek. İstanbul Üniversitesi Çapa (yaklaşık 110.000 m2) ve Cerrahpaşa (yaklaşık 170.000 m2) Yerleşkeleri’nde;

 

-          İmar uygulaması,

-          Yerleşkelerin yeraltı (jeoradarla) ve yer üstü arkeolojik durumunun değerlendirilmesi,

-          Zemin, depremsellik vb. etütlerin yapılması,

-          Yerleşkelerde yaptırılacak olan tıp fakültesi, tıp fakültesi hastanesi, diş hekimliği fakültesi, yüksekokul ve muhtelif enstitülere ait eğitim-öğretim ve hastane binaları, idari hizmet binaları ve sosyal donatı alanlarını (kütüphane, yurt, büfe, kafeterya, kreş, kan merkezi, sosyal tesis, misafirhane, otel, sığınak, otopark, müze vs) kapsayacak master planın oluşturulması ve ön projenin yapılması hizmetlerinden oluşuyor.

Bu haber toplam 2685 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim