• BIST 9126.46
  • Altın 2324.175
  • Dolar 32.3577
  • Euro 35.0008
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 25 °C

İstanbul üniversitesi işbirliği imza töreni

İstanbul üniversitesi işbirliği imza töreni
Novartis ile İstanbul Üniversitesi, ilaç alanında Ar-Ge çalışmaları yapmak amacıyla stratejik bir işbirliğine imza attı.

Yapılan işbirliği kapsamında kurulacak Ar-Ge merkezi sayesinde kamu sağlığı ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak klinik araştırma çalışmaları yürütülecek. Anlaşma, gelecekte Ar-Ge ve inovasyona yönelik yeni bilimsel projeler için ilk adım olacak.

Türkiye’nin lider ilaç firması Novartis ile Türkiye’nin en köklü eğitim kurumlarından İstanbul Üniversitesi, ilaç alanında Araştırma Geliştirme (Ar-Ge) çalışmaları yürütmek üzere stratejik bir işbirliğine imza attı. Bu işbirliği çerçevesinde İstanbul Üniversitesi bünyesinde bir Ar-Ge merkezi kurulacak. Merkezde yapılacak klinik çalışmaları üniversite bünyesindeki araştırmacılar yürütecek.

Bu anlaşmayla beraber sadece Ar-Ge merkezi konusunda değil, kurumlar arası karşılıklı eğitim-staj programları ve bilgi alış-verişi, hekim - hasta eğitim programları geliştirilmesi gibi birçok farklı alanda işbirliği de gerçekleştirilecek.

Bu stratejik işbirliğinin tanıtımı ve protokolünün imzalanması törenine İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, BAP (Bilimsel Araştırma Projeleri) Koordinasyon Birimi Komisyon Üyesi, İÜ Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Gül ve Novartis Türkiye Başkanı Güldem Berkman katıldı.

Tören sırasında konuşma yapan İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet işbirliği anlaşması ile ilgili görüşlerini: “Ülkemizin en köklü üniversitesi olan İstanbul Üniversitesi, 1453’ten beri bilime yatırım yapmaktadır. Dünyanın en iyi 500 üniversitesi arasına giren tek Türk üniversitesi olarak bu çalışmalarımızı her koşulda, öğrencilerimizin daha iyi eğitim alması, daha iyi bilim üretmek, ufuk açıcı projelere imza atmak amacıyla sürdürmekteyiz. Ülkemizin saygın kuruluşlarından Novartis ile gerçekleştireceğimiz işbirliği anlaşması da bu anlayışımızın bir ürünüdür. İlaç araştırmaları ve AR-GE faaliyetleri çerçevesinde geliştireceğimiz bu işbirliği için Sayın Güldem Berkman’a ve şahsında tüm Novartis’e, işbirliğimizin gelişerek nice projelerde bir araya gelmek temennisiyle şahsım ve Üniversitem adına teşekkür ederim” şeklinde ifade etti.

Sağlık alanındaki yeni çalışmalara yatırım yapmayı ilke edinen bir firma olduklarını vurgulayan Novartis Türkiye Başkanı Güldem Berkman ise, “Bireylerin yaşam kalitesini artırmak ve yeni tedavi yöntemlerinin geliştirilmesini desteklemek öncelikli hedefimiz. Novartis olarak tüm dünyada yılda yaklaşık 7,5 milyar ABD doları araştırma geliştirme faaliyetlerine ayırıyoruz. Bilimsel araştırmaları küresel düzeyde bir değere dönüştürmek üzere üstlendiğimiz görev ve sorumluluk bilinciyle, Türkiye’nin en köklü kurumlarından İstanbul Üniversitesi ile işbirliği yapmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu anlaşmanın ülkemizin ilaç araştırmaları alanındaki ağırlığının artmasında önemli bir adıma olacağına inanıyoruz. Bugün İstanbul Üniversitesi ile başlattığımız bu süreci gelecekte diğer üniversitelerimizin de dâhil olacağı bir platforma dönüştürmeye gayret edeceğiz” şeklinde konuştu.

İmzalanan bu proje ile İstanbul Üniversitesi bünyesinde tamamen klinik araştırmalar üzerinde çalışacak uzman bir kadro istihdam edilmesi ve İstanbul Üniversitesi bünyesindeki klinik araştırma sayısında da ciddi bir artış sağlanması amaçlanıyor. Böylece proje ilaç alanında ekonomik katma değer sağlayarak inovasyon faaliyetlerini artırmak adına büyük önem taşıyor.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2069 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim