• BIST 9079.97
  • Altın 2323.508
  • Dolar 32.3582
  • Euro 34.9461
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 18 °C

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde büyük eylem

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde büyük eylem
İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde çalışan yaklaşık 200 kişilik grup, iş bırakma eylemine başladı.

İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde çalışan ve Taşeron İşçileri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği üyesi olan yaklaşık 200 kişilik grup, iş bırakma eylemine başladı. Ücretlerinde kesinti yapılmasına tepki gösteren bir grup taşeron personel tıp fakültesinin bahçesinde toplandı. 'Kesilen ücretlerimiz derhal ödensin', 'Kadrolu çalışmak istiyoruz' yazılı pankartlar açan grup, fakültesi dekanlığına yürüdü. Burada kısa bir süre oturma eylemi yapan grup dekanlık önünde 'İşçiler burada yönetim nerede?' şeklinde sloganlar attı. Daha sonra tekrar hastane bahçesine dönen grup burada basın açıklaması yaptı.
 
"20 AYDIR ÇALIŞANLAR EN AZ YÜZDE 5 EKSİK MAAŞ VE YOL ÜCRETLERİNİ EKSİK ALMAKTADIR"
 
Grup adına basın açıklamasını Remziye Örs okudu. Açıklamada, "Hizmet alım sağlık ve güvenlik personeli olarak çalışan arkadaşlarımızdan Temmuz 2012 tarihinde maaşlarının yüzdelik dilimleri en az yüzde 5 düşülmüş ve yol ücretleri kesilmiştir. 20 aydan beri çalışanlar en az yüzde 5 eksik maaş ve yol ücretlerini eksik almaktadırlar. Grevimizin birinci gününde yüzlerce kişi katılırken, bugüne kadar bize yapılan yıldırma politikalarının farkında olarak grevimize bugün de devam ediyoruz. Greve katılan işçiler hakkında tutulan tutanakta görev yerlerinde olmadıklarını beyan etmişsiniz. Bizler hakkımız olan ücretlerimizi istemek için İstanbul Tıp Fakültesi yönetimi ve İstanbul Üniversitesi Rektörü ve yardımcılarıyla görüşmek istedik. Gördük ki ne başhekim ne de yardımcıları görev yerinde yok bizde taleplerimizi iletemediğimiz için sizlere tutanak tutuyoruz" ifadelerine yer verildi.
 
"EYLEME DEVAM EDECEĞİZ"
 
Taşeron İşçileri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Celal Bilgin de yaptığı açıklamada taşeron işçilerin kesilen maaşlarını geri istediği için iş bırakma eylemine başlattığını söyledi. Bilgin, "İşçiler burada eğlenmesini de biliyor direniş yapmasını da biliyor. Hükümetimizin, üniversite yönetiminin taşeron işçilerini görmesini istiyoruz. İş bırakma eylemimizin birinci günündeyiz. Hükümetimiz ve üniversite yönetimi bizi görünceye kadar çalışmayacağız. Taşeron işçiler haklarını, kadrosunu, güvencesini ve kesilen maaşlarını istiyor" diye konuştu. Grup konuşmaların ardından eyleme halay çekerek devam etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2472 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim