• BIST 9693.46
  • Altın 2508.406
  • Dolar 32.5788
  • Euro 34.7848
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 20 °C

İstanbul'a iki dev hastane

İstanbul'a iki dev hastane
İki kamu hastanesi Pendik ve Halkalı'da toplam bin 100 yatakla hizmete giriyor. Pendik'teki 550 yataklı Sağlık Bakanlığı Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Halkalı'ya taşınacak ...

İki kamu hastanesi Pendik ve Halkalı'da toplam bin 100 yatakla hizmete giriyor. Pendik'teki 550 yataklı Sağlık Bakanlığı Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Halkalı'ya taşınacak Bakırköy Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi hizmet vermeye başlıyor. İki yeni dev boyutlu hastane Anadolu ve Trakya'dan gelecek hasta talebini de önemli ölçüde karşılama imkânına sahip olacak.

Sağlıktaki son dönemde yapılan yeni tedavi kurumlarına yönelik yatırımlar meyvelerini vermeye başladı. Bu alanda İstanbul'a son 30 yıldır yapılan en büyük iki kamu hastanesi Pendik ve Halkalı'da toplam bin yüz yatakla hizmete giriyor. Pendik'teki 550 yataklı Sağlık Bakanlığı Marmara Üniversitesi Pendik Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Halkalı'ya taşınacak olan Bakırköy Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi hastalara hizmet vermeye başlıyor. İstanbul İl Sağlık Müdürü Ali İhsan Dokucu, "Bu iki büyük hastane çok önemli. Birisi İstanbul'un batı, diğeri doğu ucunda. Çevreden merkeze gelen baskıyı azaltmaya yönelik hastaneler bunlar." diyerek, açılacak hastanelerin merkezdeki hastaneleri rahatlatacağını aktarıyor. Sağlık Bakanlığı'na ait olan 500 yataklı Pendik Hastanesi, Marmara Üniversite ile yapılan anlaşma gereği yeni dönemde üniversitenin hastanesi oluyor. Geçtiğimiz ay 25 yıldır hizmet verdiği Altunizade'deki yerinden ayrılan hastane birimlerini Pendik'e taşıyor. Bu hastane İstanbullularla birlikte Anadolu'dan gelecek hastaların da ilk durak yeri olacak. Kocaeli, Sakarya, Yalova gibi yakın illerden gelecek hastalar şehrin içine girmeden burada tedavi görecek.

Yaklaşık 60 yıllık geçmişi olan Bakırköy Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi de yeni dönemde 500 yataklı Halkalı Hastanesi'ne taşınıyor. Depreme dayanıksız olduğu için sıkıntı yaşayan Bakırköy Kadın Doğum Hastanesi yeni yeri sayesinde İstanbul'un Avrupa yakası ile Trakya'nın geneline hizmet verecek. Boşaltma kararı ellerine ulaşan hastanenin önümüzdeki günlerde yeni yerine geçmesi planlanıyor. Yılda toplam 500 bin poliklinik hizmeti verilen hastanede 40 bin hastanın da yatışı gerçekleştiriliyor. Hastanede ayrıca 30 bin ameliyat yapılıyor. Özelikle hastanedeki mekan yetersizliği yeni kliniklerin ve yatak kapasitesinin artırılmasına izin vermiyor. 150 bin metrekarelik geniş bir alana sahip olan Halkalı Hastanesi geniş alanı ile bu sıkıntıyı ortadan kaldıracak. Hastanenin İstanbul'un Avrupa yakası ile İstanbul dışı illere hizmet vereceği ifade ediliyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6132 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim