• BIST 9079.97
  • Altın 2308.811
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.0923
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 21 °C

İstanbul'daki hastanelerde yatak kapasitesi 5 bin artacak

İstanbul'daki hastanelerde yatak kapasitesi 5 bin artacak
İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, 15 bin civarında olan yatak kapasitesini 20 bine çıkarmaya çalışıyor. Yeni hastane inşaatları yanında tarihî hastanelere de ek binalar yapılacak.

İstanbul'da 2011 yılı içinde Kartal, Okmeydanı ve Göztepe'de yüksek standartlı hastane inşaatları başlıyor. Bu üç hastaneyi Şişli Etfal, Taksim ve Haseki Eğitim Araştırma hastaneleri takip edecek. Ayrıca Okmeydanı ve Kartal Eğitim Araştırma hastaneleri bünyesindeki kanser merkezleri daha ileri seviyeye yükseltilirken, Haydarpaşa, Ümraniye ve Bağcılar hastanelerine yeni kanser bölümleri eklenecek. İstanbul genelinde kamunun mevcut hastanelerinin 15 bin olan yatak kapasitesi 20 bine çıkarılacak. İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, "Şu an 12 büyük hastane projemiz var. Binalar depreme dayanıklı ve Sağlık Bakanlığı Toplam Kalite Yönetimi'ne uygun olarak inşa edilecek." şeklinde konuştu.

İstanbul'daki sağlık kurumlarının gerek yeni deprem yönetmeliği açısından gerekse binalarının sıhhi kullanılması ve Sağlık Bakanlığı toplam kalite yönetmeliği açısından geride olduğunu aktaran Prof. Dr. Dokucu, nitelikli yatak kapasitesi açısından İstanbul'un yüzde 15'lerde bulunduğunu kaydetti. 'Nitelikli oda'yı 'banyo-tuvaletli, iki yataklı, 30 metrekarelik, refakatçi koltuğu bulunan yer' olarak tanımlayan Dokucu, bu standartları yakalamak için ciddi bir çalışma içinde olduklarını dile getirdi. İstanbul'da 56 hastanenin 26'sının eğitim ve araştırma hastanesi bulunduğunu aktaran Dokucu, şöyle konuştu: "Uzun yıllar nüfus artışımızla irtibatlı olarak yeterince hastane inşa edemedik. Son beş yılda 20'nin üzerinde ufaklı büyüklü hastane hizmete girse de yeterli olmadı. İstanbul'da kamuda ihtiyaç 20 bin yatak. Şu anda 15 binlerdeyiz. Gerçi bu açığı 12 bin yataklı üniversite ve özel hastanelerle karşılıyoruz ama yeni çalışmalarımız da devam ediyor."

Şu anda 12 tane büyük hastane projelerinin bulunduğunu söyleyen Dokucu, bu senenin sonu itibarıyla 800'er yataklı Kartal, Göztepe ve Okmeydanı hastanelerindeki inşaat çalışmalarının başlayacağını aktardı. Bu hastanelerin eski binalardan boşalacak araziler üzerinde yapılacağını aktaran Dokucu, şu bilgileri verdi: "Üç hastanemizin de yol haritası belli. Bu hastaneler istediğimiz kalite standartlarında ve depreme dayanıklı olacak. Eski yerler ise yıkılacak."

Bunun yanında 250 yataklı Bahçelievler Kadın Doğum Hastanesi'nin inşaatının devam ettiğini aktaran Dokucu, inşaatının yüzde 65'i biten Bakırköy Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yeni bina inşaatının da bu yıl itibarıyla tamamlanacağını aktardı.

İstanbul'da mevcut bir hastanenin yıkılıp yerine yenisinin yapılmasında yer sıkıntısından dolayı büyük zorlukların bulunduğunu aktaran Prof. Dokucu, "Hem hastanelerde hizmet vermeye devam edeceksiniz, hem de yeni hastane yapacaksınız. Bu büyük sıkıntı oluyor." dedi. İstanbul'un her iki ucuna yaptıkları 600-800 yataklı Pendik ve Halkalı hastaneleri ile merkeze olan yoğunluğu azaltacaklarını anlatan Dokucu, şöyle konuştu: "Yeni süreçte de Şişli Etfal, Taksim ve Haseki Eğitim Araştırma hastanelerinde de yeni eklentiler yapılacak.

Öte yandan Kartal ve Okmeydanı'ndaki kanser merkezlerinin kapasiteleri artırılacak. Ayrıca Haydarpaşa'ya radyoterapi, Ümraniye ve Bağcılar'a kemoterapi ve medikal tedavi üniteleri kurulacak."

Çağlar Avcı

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4017 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim