• BIST 9079.97
  • Altın 2302.652
  • Dolar 32.3066
  • Euro 35.0883
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 23 °C

İşte daha güçlü saçların formülü

İşte daha güçlü saçların formülü
Doğru ürünleri kullanmakla beraber eğer saçlarınızı yediklerinizle içten beslemezseniz, sağlıkla parlamalarını asla sağlayamazsınız!

Saçlarınızın her zaman sağlıklı olmasını istiyorsanız; hem bakım ürünleri kullanın, hem de beslenme uzmanlarının önerilerine kulak verin. Uzmanlar; protein, demir ve saç sağlığı için gerekli diğer besleyici maddelerin alımıyla saç kalitesinin artacağını ve saçın görünümünün büyük ölçüde güzelleşeceğini söylüyor Dünyanın en kaliteli ürünlerini kullansanız da eğer saçlarınızı içten beslemezseniz sağlıkla parlamalarını sağlamanız asla mümkün değil. Peki, hangi besinler saçlara iyi geliyor ve onlar üzerinde nasıl bir etki sağlıyor? Maki Salon Saç Uzmanı Sait Ersan, Cosmopolitan dergisine; saçlarınız için sofranızda bol bol yer vermeniz gereken besinleri anlattı:

Somon balığı: Yoğun olarak omega-3 yağ asitleri, yüksek kaliteli protein, B12 vitamini ve demir içeren somon; saç derisini güçlendirerek daha sağlıklı olmasını sağlıyor. Balık dahi tüketmeyen vejetaryenler ise, öğünlerinde iki yemek kaşığı keten tohumu tüketebilirler.

Beyaz et: Tavuk ve hindi gibi kümes hayvanları; etlerinde yüksek kaliteli protein taşıyorlar. Bu da, sağlıklı saç için çok önemli bir besin kaynağı. Proteinin olmadığı ya da düşük kaliteli proteinin tüketildiği beslenme şekillerinde saçlar güçsüz, mat görünümlü ve soluk renkli oluyor.

BAKLAGİL ÇOK ÖNEMLİ

Yumurta: Bulunabilecek en yoğun protein kaynağı olan yumurta, ayrıca biotin ve B-12 vitamini içeriyor. Bunlar da sağlıklı güzellik için son derece önemli vitamin ve mineraller arasında yer alıyor.

Baklagiller: İçerdikleri yoğun protein sayesinde saçın sağlıkla ve hızla uzamasını sağlayabilen baklagiller; ayrıca bol miktarda da demir, çinko ve biotin içeriyorlar. Uzmanların önerisi fazla baklagil tüketemeyenlerin en azından haftada üç-dört kase mercimek çorbası içmeleri.

Ceviz: Doğal bir selenyum kaynağı olan ceviz, içerdiği alfalinolenik asit ve omega-3 yağ asidi sayesinde saç için en önemli besin kaynaklarının başında geliyor. Ayrıca ceviz; tıpkı badem, kaju fıstığı ve pekan cevizi gibi çok önemli bir çinko kaynağı.

Tam tahıllar: Tam tahıllar; sağlıklı saç için büyük önem taşıyan çinko, demir ve B vitamini gibi vitamin ve mineraller açısından son derece zengin besinler arasında yer alıyor.

Yarım yağlı süt ürünleri: Süt ve yoğurt gibi yarım yağlı süt ürünleri, saç sağlığı için en önemli kalsiyum ve mineral kaynaklarından. Ayrıca içerdikleri süt proteinleri 'kasein' ve 'whey' (kesilmiş süt suyu) de en kaliteli protein depolarından.

Havuç: Müthiş bir A vitamini kaynağı olan havuç saç derisini güçlendiriyor.

KALSİYUM VE DEMİR DEPOSU

Koyu yeşil renkli sebzeler: Ispanak, brokoli gibi koyu yeşil sebzeler; zengin A ve C vitamini kaynaklarıdır. Ayrıca koyu renk sebzeler yoğun olarak demir ve kalsiyum da içeriyorlar.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6808 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim