• BIST 9076.69
  • Altın 2324.954
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9453
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 19 °C

İşte haftanın en mutsuz günü

İşte haftanın en mutsuz günü
Bildiğiniz gibi Pazartesi değil! Her ne kadar atalarımız işin farkına erken varıp "salı sallanır" deseler de ısrarla haftanın en mutsuz gününün pazartesi olduğunu iddia eden uzmanlar gerçeği(!) yeni keşfetti.

Bildiğiniz gibi Pazartesi değil!

Her ne kadar atalarımız işin farkına erken varıp "salı sallanır" deseler de ısrarla haftanın en mutsuz gününün pazartesi olduğunu iddia eden uzmanlar gerçeği(!) yeni keşfetti. Pazartesi sendromu temize çıktı.

Yıllarca boşu boşuna pazartesi sabahlarını lanetleyip ‘pazartesi sendromu’ diye bir ruh hali icat etmişiz! İngiliz araştırmacıların son çalışmasına göre haftanın en kötü günü pazartesi değil, salı...

EN MUTLU GÜN

London School of Economics’ten araştırmacılara göre, insanların en iyi hissettikleri gün, hafta sonunun ‘rahatlatıcı’ etkisi nedeniyle cumartesi. Hafta sonunun bu olumlu etkisiyse pazartesi günleri işe başlarken yok oluyor ancak asıl büyük ruhsal çöküntü salı günleri yaşanıyor.

iPHONE'DA RUH HALLERİNİ İZLEDİLER

Uzmanlar salı gününün en sıkıntılı gün olduğu sonucuna, iki ay boyunca iPhone’un ‘Mappiness’ adlı uygulamasını kullanıp 22 bin katılımcının ruh halini izleyerek vardı. Araştırma ekibindeki uzmanlardan George MacKerron’a göre pazartesi günleri hafta sonunun yarattığı olumlu etki, zayıflamış da olsa kalmaya devam ediyor. Ama salı günü haftanın ve iş hayatının tam ortasına girilmiş olunuyor. Üstelik ‘gelecek’ hafta sonu da çok uzakta hissediliyor. Dolayısıyla ruh halinde çöküş başlıyor.

NAVİGASYONLA ÜLKELERİN EN MUTLU YERLERİ

Uzmanlar araştırmaya katılanlara günde iki kere kendilerini nasıl hissettiklerini ve kiminle, nerede, ne yaptıklarını sordu. Ayrıca navigasyon sistemiyle kendi ülkelerinin en mutlu yerlerini tespit etme olanağı buldular.

Coğrafya bölümünde uzman olan MacKerron, buna dayanarak doğal güzelliklerin, çevre sorunlarının ve hava durumunun insanların ruh haline etkileri hakkında doğru sonuçlar bulmayı umduklarını açıkladı.

 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3450 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim