• BIST 9054.59
  • Altın 2296.967
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0617
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

İşte hem erkek hem kadınlarda cinsel gücü artıran besin!

İşte hem erkek hem kadınlarda cinsel gücü artıran besin!
Soğuk kış gecelerinde evlerimizin vazgeçilmezi kestane, sağlığımız açısından da oldukça yararlı bir besin.

Soğuk kış gecelerinde evlerimizin vazgeçilmezi kestane, sağlığımız açısından da oldukça yararlı bir besin. Çok değerli bir enerji kaynağı olan kestanenin ömrü uzattığı zaten biliniyordu. Tüm bunların yanında antik çağlardan beri aşk iksiri olarak tanımlanan kestanenin hem kadınlar hem erkekler için cinsel gücü arttığını biliyor muydunuz?

İşte detaylar...

İnsanlığın ilk tükettiği yiyeceklerden biri olan kestanenin yetiştiği bölgeye göre birçok çeşidi var. Ülkemizde tüketilen kestane çeşidi Avrupa kestanesi olmakla birlikte Karadeniz kıyılarında, İstanbul, Ege bölgesi ve Antalya'nın doğusunda yetişiyor.

Ev hanımlarının ortak derdi olan saklama konusunda da gayet kolaylık sağlayan bir besin olan kestaneyi kabukları soyulmamış bir şekilde besin değerini kaybetmeden serin ve kuru bir yerde bir hafta, buzdolabında bir ay ve dondurucuda en fazla altı ay kadar saklamak gerekiyor.

İyi ve lezzetli bir kestane almak için sert, ağır ve koyu parlak kabukları olanlardan tercih edilmesi doğru olan tercih.



B1, B2 ve C vitamini açısından oldukça zengin olan kestanenin içinde aynı zamanda bol miktarda yağ ve protein bulunuyor.

Kestane, canınız şeker çektiğinde tüketebileceğiniz besinlerden biri, çünkü içerisinde doğal şeker vardır.



Tüm bunların yanında içerisinde potasyum, fosfor, magnezyum, klor, kalsiyum, demir, sodyum minerallerini de barındıran kestane, vücuda kuvvet ve enerji veriyor. Cinsel gücü ve isteği inanılmaz şekilde artırıp, bedensel ve zihinsel yorgunluğu da neredeyse anında gideriyor. Kış mevsiminin zorlu şartları karşısında insan vücudu için kusursuz bir koruyucu.


Kestane'nin diğer özellikleri;

Kandaki kolesterol oranını düşürüyor. Kan dolaşımını düzenleyip hızlandırıyor. Varis ve basur şikayetlerini azaltıyor. Karaciğere ve mideye de faydası olan kestane ishalin kesilmesine yardımcı oluyor.

Aynı zamanda kıyafetlerin kolalanmasında, çarşafların beyazlatılmasında kullanılan kestanenin yaprakları, saç şampuanlarının yapımında da kullanılıyor.  

hthayat.com

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 3515 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim