• BIST 9524.59
  • Altın 2527.099
  • Dolar 32.5791
  • Euro 34.6588
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 11 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 16 °C

İşte o diyet

İşte o diyet
Victoria's Secret'ın güzel meleği Adriana Lima, formunu korumak için protein ağırlıklı besleniyor. Karbonhidratı ağzına sokmuyor. Protein diyeti sayesinde 1 ayda 5 kilo veriyor

Yaz mevsimi yaklaştı, özellikle kadınları bir telaş sardı. Kilo sorunu yaşayan kadınlar, bikini diyetine başladı. Gözler ise dünyaca ünlü yıldızların "form sırlarına" çevrildi. Bunların başında ise herkesin beğenisini kazanan Victoria's Secret'in en güzel modellerinden Adriana Lima geldi. Geçen yıl ikinci çocuğunu dünyaya getirmesine rağmen inceliğiyle dikkat çeken ünlü modelin fazla kilolarından nasıl kurtulduğu merak konusu oldu. "Meleğin" diyet sırlarını ise TAKVİM ortaya çıkarttı. Doğumdan sonra hızla verdiği kilolarıyla her kadının rüyasını gerçekleştiren Brezilyalı model, gündelik hayatında protein ağırlıklı besleniyor.

SIVIYI ÖNERMİYOR
Victoria's Secret'ın dillere destan şovlarından 9 gün önce katı gıda yemeyi kesen Adriana Lima, sadece süt ve suyla karıştırılan gıda takviyeleri tüketiyor. Sıvı diyetini kimseye önermeyen güzel melek, 1 ayda 5 kilo verdiren "saf protein diyeti"ni tercih ediyor.

TERLEMEK İÇİN İP ATLIYOR
Adriana Lima gibi ağır egzersizler yapmak istemiyorsanız, seksi meleğin izinden gidin ve bol bol ip atlayın... İp atlamayı çok sevdiğini söyleyen ünlü model, gittiği her yere atlama ipini de götürüyor. Her zaman spor yapacak fırsat bulamayan Lima, günde 10-15 dakika bile olsa ip atlamanın, kendisini rahatlattığını söylüyor. Güzel manken, ip atlamanın ter atmaya yardımcı olduğunu belirtiyor.

ELMA YASAK
Unlu mamüller, baklagiller, patates, tatlılar, şekerler, muz ve elma karbonhidratça zengin besinlerdir. Bu nedenle "protein diyeti" yaparken bu besinlerden mutlaka uzak durmalısınız.

PROTEİN İÇEREN GIDALAR
Avokado, çilek, erik, hurma, kayısı, kiraz, kivi, limon ve nar; protein açısından diğer meyvelerden daha zengindir. En çok protein ise yumurta, et, süt ve balık ürünlerinde bulunur. Protein açısından zengin besinler, yağ yakımını hızlandırdığı için bu ürünler diyetlerin olmazsa olmazlarıdır.

3 ANA, 3 ARA ÖĞÜN!
Karbonhidrat alımını neredeyse sıfıra indiren Adriana Lima, protein içeren gıdaların yanı sıra antioksidan içeren yeşil sebzeleri tercih ediyor. Yediği her şeyin ızgara veya haşlanmış olmasına dikkat ediyor. Bu sayede yağ tüketimini de en aza indirmiş oluyor. Karbonhidrat içeren sebzeleri bile tüketmeyen güzel model, gün boyunca 3 ana öğün ve ana öğünlerden 3 saat sonra da birer ara öğün alıyor. Ara öğünlerde, çeşitli gıda takviyelerini sütle karıştırıp içiyor.

YOĞURTLU ISPANAK BUĞULAMA
1 kg Ispanak
1 su bardağı yoğurt
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
1 orta boy soğan

YAPILIŞI:
Ispanaklar yıkanır, sap kısımları ile beraber ufak ufak doğranır. 1 tencereye 3 yemek kaşığı zetinyağı konur, biraz ısıtıldıktan sonra içine doğranmış soğanlar atılır. Soğanlar pembeleştikten sonra ıspanaklar ilave edilir. Soğan ile ıspanak 1-2 dakika kavrulur. Tencerenin kapağı kapatılarak pişmeye bırakılır, arada bir kapağı açılarak karıştırılır ve sonra üzerine 2 fincan su ilave edilerek tekrar kaynatılır. Suyunu çekince ocaktan alınır. Bir tarafta sarımsaklı yoğurt hazırlanır. Servis tabaklarına konmuş ıspanağın üzerine sarımsaklı yoğurt döküldükten sonra üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile hazırlanmış kırmızı biberli sos gezdirilir.

MANTARLI ET SOTE TARİFİ
Yarım kilo kuşbaşı et (kuzu eti yasak, dana eti kullanılacak)
1 tane kuru soğan
5 tane sivribiber
2 tane domates
8, 10 tane mantar
1 tatlı kaşığı salça
8 dilim kaşar peyniri
Tuz
Biraz kekik
Mısırözü yağı

YAPILIŞI:
Eti, suyunu çekene kadar pişirelim. İçine yağ ve soğanı koyup kavuralım. Doğranmış biberi de ekleyip sotelemeye devam edelim. İyice kavrulan karışıma domates rendesi, salça ve doğranmış mantarı koyup kaynamış su ilave edip pişirelim. Pişen etin içine tuz ve kekiği koyup borcama boşaltalım. Üstüne kaşar dilimlerini koyup, fırında üstü kızarana kadar pişirelim.

ÖRNEK DİYET LİSTESİ

KAHVALTI
1 bardak süt
1 yağsız ve katı yumurta
1 kase yağsız yoğurt ile karıştırılmış mısır gevreği

3 SAAT SONRA
Tarçın eklenmiş 1 bardak hindistan cevizi sütü

ÖĞLE
Fırında mantarlı et sote
Bol yeşilliklerden yapılan salata (yağ kullanılmıyor)

3 SAAT SONRA
1 bardak yağsız süt

AKŞAM
Yoğurtlu ıspanak buğulama
Bol yeşilliklerden yapılan salata (yağ kullanılmıyor)

3 SAAT SONRA
1 adet kivi

Takvim

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 8501 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim