• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 17 °C

İşte tehlike saçan o yiyecek

İşte tehlike saçan o yiyecek
Fiyatların ortada olduğunu belirten uzmanlar vatandaşları uyardı... İşte tehlike saçan o yiyecekEtin kilosunun 30–35 lira olduğunu belirten uzmanlar,..

İşte tehlike saçan o yiyecekEtin kilosunun 30–35 lira olduğunu belirten uzmanlar, piyasada bir liraya satılan dönerlerin tehlike saçtığını öne sürdü.

Bursa, İstanbul, Ankara gibi büyük şehirlerde sokak aralarında ve çarşı-pazarlarda bazı kişilerce et dönerin 1 liraya satıldığını belirten Güney Marmara Aşçılar Derneği Başkanı Rıfat Sınmaz, etin fiyatının tavan yaptığı bir ülkede döneri 1 liraya satanları 'gıda teröristi' olarak nitelediklerini söyledi.

Et fiyatlarındaki artışın lokantacıları olumsuz etkilediğinin altını çizen Sınmaz, tüketicilerin başta et ürünleri olmak üzere ucuza satılan tüm gıda maddelerine temkinli yaklaşmalarını istedi.

Son bir yıl içerisinde ete yapılan zamlara rağmen piyasada halen 1 liraya satılan et ve tavuk dönerin olduğuna dikkat çeken Aşçılar Derneği Başkanı Sınmaz, "'Et fiyatlarındaki artış nedeniyle haksız rekabetle karşı karşıyayız, kayıt dışı ekonomiyle karşı karşıyayız. Sebzeye zam geldiğinde bunu satıcı fiyatlarına yansıtıyor. Etin kilosunun 30–35 lira olduğu bir ülkede bir liraya döner satılmasının çok iyi sorgulanması gerekiyor. Bursa'nın da aralarında bulunduğu birçok şehirde birtakım yerlerde yarım ekmek arası döner 1 liraya satılıyor. Ben yarım ekmek arası döneri 1 liraya satan ve yanında da bedava ayran verenleri 'gıda teröristi' olarak niteliyorum. Maalesef çocuklarımız zehirleniyor." dedi.

Güney Marmara Aşçılar Derneği Rıfat Sınmaz, ucuza satılan işlenmiş et ürünlerinden tehlike saçtığını kaydetti. İşlenmiş et ürünü olarak başta köfte, kebap çeşitleri ve dönerin geldiğiniz vurgulayan Sınmaz, tüketicilerin market ve kasaplardan kesinlikle hazır kıyma almamalarını da tavsiye etti.

Et fiyatlarının 30–35 lira aralığında seyrettiğini belirten Sınmaz, "Bunu içi hiçbir matematik kabul edemez. Ekmek arasında bir liraya satılan et dönerin içine 100 gram et konulduğunu varsayarsak etin kilosunun 7–8 lira olması gerekiyor. Bu rakamlar gerçekle örtüşmüyor. Etin kilogram fiyatı 35 liraya dayanmışken 1 liraya ekmek arası döner satılamaz. Tavuk fiyatları da et fiyatlarına paralel olarak pahalandı. Vatandaşlarımız piyasada 1 liraya satılan tavuk ve et döneri yenerken çok düşünmeliler." açıklamasında bulundu.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2857 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim