• BIST 9524.59
  • Altın 2491.542
  • Dolar 32.5421
  • Euro 34.719
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 17 °C

İşten çıkarılan hocalarıyla sokakta ders yaptılar

İşten çıkarılan hocalarıyla sokakta ders yaptılar
Doğuş Üniversitesi öğrencileri, işine son verilen hocaları Prof. Dr. Serdar Değirmencioğlu'na destek vermek için okullarının önünden geçen yolu dün trafiğe kapatmıştı.

Doğuş Üniversitesi öğrencileri, işine son verilen hocaları Prof. Dr. Serdar Değirmencioğlu'na destek vermek için okullarının önünden geçen yolu dün trafiğe kapatmıştı. Öğrenciler bugün de aynı yolu trafiğe kapadı. Ayrıca işten çıkarılan hocaları Serdar Değirmencioğlu da öğrencilere burada ders verdi. Öğrenciler, Prof. Dr. Değirmencioğlu göreve iade edilene kadar eylemlerine devam edeceklerini söylediler.

Psikoloji Bölümü'nden Prof. Dr. Serdar Değirmencioğlu'nun işine son verilmesini protesto eden Doğuş Üniversitesi öğrencileri bugün de eylemlerine devam ettiler. Kadıköy Acıbadem'de bulunan Doğuş Üniversitesi önünde saat 13.00'de toplanan öğrenciler Değirmencioğlu'nun verdiği dersi sokakta oturarak dinlediler. Yolu trafiğe kapatan öğrenciler 1 saat süren dersin ardından yaptıkları açıklamada hocaları göreve iade edilene kadar eylemlerine devam edeceklerini söylediler. Öğrencilerden Elif Ece "Şu anda mağdur olan öğrenciler var. 2 gündür ders göremiyor. Şu anda hocamız eksik kalan dersleri bize vermekte. Biz onu dinlemekteyiz. Çünkü Rektörümüz hocamızı atarken yerine yeni bir hoca temin etmemiştir. Eksik olan 4 saatlik dersimizi hoca sokakta kapatmak zorunda kalıyor, kendisi okula da alınmamakta. Sokakta derslerimize devam ediyoruz" diye konuştu.

İşine son verilen Prof. Dr. Serdar Değirmencioğlu, öğrencilerine sokakta verdiği dersin ardından, duygusal anlar yaşayarak gözyaşlarına hakim olamadı. Serdar Değirmencioğlu basın mensuplarına yaptığı açıklamada "Bugün öğrencilerin düzenlediği ikinci bir eylem aynı yerde yol kapatarak yapılıyor. Öğrenciler Rektörü daha fazla beklemeye gereksinim duymadılar ve Rektörden sorularına pek yanıt alamadılar. Daha çok kendilerine susmaları gerektiği anlatıldı. Öğrenciler bu eylemlerinin Rektörlük tarafından çok ciddiye alınmayacağını düşünüyorlardı. Eylemin sonunda açık ders denilen, yani sokak dersi yapıldı. Bu benim araştırma yöntemleri dersinde bir sosyal bilimler dersine uygun bir şekilde yapılan bir ders. Bizim karşımıza çıkan önemli meseleleri, bizi ilgilendiren meseleleri birlikte ele almak üzere kurulu bir ders oldu" ifadelerini kullandı.

headline-005.jpg

istanbul-as23345.jpg

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1816 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim