• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 14 °C

İstirahatla artan bel ağrısı iltihaplı romatizma habercisi olabilir

İstirahatla artan bel ağrısı iltihaplı romatizma habercisi olabilir
Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Fazile Hatipoğlu Erdem, istirahat edildiği ...

Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Fazile Hatipoğlu Erdem, istirahat edildiği halde devam eden bel ağrılarının iltihaplı romatizmaya bağlı bel hastalığı olabileceğini belirterek, bu durumdakilerin doktora gözükmelerini önerdi.

Dr. Fazile Hatipoğlu Erdem, bel ağrılarının nedeni, ağrılara neden olan oturuş ve duruş şekilleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Uzun süre ayakta çalışan ev hanımları ve öğretmenlerin bel fıtığına yakalanma riskinin fazla olduğuna dikkat çeken Dr. Fazile Hatipoğlu Erdem, ayakta çalışmak zorunda kalanların tek bacağına yüklenerek iş yapmamalarını, aksi durumda kas spazmına bağlı sinir sıkışması olabileceği uyarısında bulundu. Bazı bel ağrılarının ağır yük kaldırma ve aşırı yüklenmeye bağlı oluştuğunu anlatan Erdem, bu tür ağrıların mekanik kökenli olduğunu, istirahat ve egzersiz ile geçtiğini söyledi.

Bacağı etkileyen bel ağrısı ile kola vuran boyun ağrısına karşı dikkat edilmesi çağrısında bulunan Erdem, el, kol, bacakta uyuşma meydana gelen kişilerin bir hekime başvurmasını istedi. İltihaplı romatizmal hastalıklara bağlı bel ağrılarına değinen Erdem, mekanik bel ağrısının istirahatla azaldığını ancak iltihaplı romatizmal hastalıklara bağlı bel ağrılarının istirahatle şiddetlendiğini vurguladı. Bu tür hastaların sabah uyandıklarında hareket etmekte güçlük çektiklerini kaydeden Erdem, bu şekilde şikayeti olanlar da doktora gözükmeleri önerisinde bulundu.

Yük taşırken iki el desteği ile kaldırılması önerisinde bulunan Erdem, şöyle dedi:

''Herhangi bir şeyi belinizle eğilerek değil dizlerinizle çömelerek kucaklayın ve öyle kaldırın. Fıtığı olanlar uzun süre otururken bel ve bacağa vuran ağrı çok olur. Uzun süre oturulması gereken durumlarda bele destekli koltuklar veya özel yastıklar tercih edilmelidir. Boyun hastalığı olanlar dik oturmalıdır. Bilgisayar kullananlar ekranın göz hizasında olmasına dikkat etmelidir.''
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 8774 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim