• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

İtfaiye erinin nefesi 3 yaşındaki çocuğu yaşama döndürdü

İtfaiye erinin nefesi 3 yaşındaki çocuğu yaşama döndürdü
Zonguldak’ta sabah saatlerinde çıkan yangında 3 yaşındaki Emirhan’ı ve annesini, itfaiye son anda kurtardı.

Zonguldak'ta sabah saatlerinde çıkan yangında 3 yaşındaki Emirhan'ı ve annesini, itfaiye son anda kurtardı. İtfaiye ekibinde bir personel, küçük çocuğa suni teneffüs yaparak hayata döndürmeye çalıştı. Eşini ve çocuğunu gören baba ise kahrolarak gözyaşlarına boğuldu.

Edinilen bilgiye göre, Terakki Mahallesi Vatan Caddesi'nde bir evde sabah saatlerinde bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. TIR şoförü olan Ahmet Uçar'ın kiracı olarak oturduğu dairede çıkan yangında, eşi Arzu ve 3 yaşındaki oğlu Emirhan alevlerin arasında kaldı.

Zonguldak Belediyesi'ne ait itfaiye ekipleri de kısa sürede olay yerine ulaştı. Ekipler yangına müdahale ederken, baba Ahmet Uçar ise evinin kapısında içeriye girmek için çabaladı. İtfaiye ekipleri ise baba Ahmet Uçar'ın içeriye girmesine güçlükle müdahale etti. Yangının devam ettiği daireye giren ekipler 33 yaşındaki anne Arzu Uçar'ı ve küçük Emirhan'ı son anda kurtardı. İtfaiyenin kucağında polis arabasına bindirilen anne Arzu Uçar, Atatürk Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı.

Kucağındaki küçük çocuğu hastaneye ulaştırmak isteyen itfaiye personeli, küçük Emirhan'a suni teneffüs yapmaya başladı. İtfaiye personeli küçük çocuğa nefesini verdikten sonra polis aracına bindirdi. Görevli personel oksijen maskesiyle çocuğun nefes alması için uğraştı. Anne ve küçük çocuğu hastaneye gönderilirken baba Ahmet Uçar ise sinir krizleri geçirdi. Eşini ve oğlunu yanmış halde gören babayı, mahalle sakinleri sakinleştirmeye çalıştı. Anne ve küçük çocuğu tedavi altına alınırken, baba da hastaneye koştu.

Öte yandan, İl Sağlık Müdürlüğü'ne bağlı il merkezinde görevli 112 ambulanslarının il dışına hasta nakline görevlendirilmeleri sebebiyle Kozlu ilçesinden ekip yönlendirildi. İtfaiyenin yangını soğutma çalışmalarının ardından bölgeden ayrıldı. Polis ekipleri ise yangınla ilgili olarak soruşturma başlattı.

İTFAİYECİ RASİM GÜNEŞ: "KAHRAMANLIK BİR YANA CAN KURTARMAK ÖNEMLİ"

Zonguldak'ta çıkan yangında kurtarılan küçük Emirhan'ı hayata döndürmek için suni teneffüs yapan itfaiye eri Rasim Güneş, "Önemli olan canı kurtarmaktı" dedi.

Zonguldak'ta bu sabah evlerinde çıkan yangında annesi Arzu Uçar ile yangından kurtarılan 3 yaşındaki Emirhan'a suni teneffüs yaparak hayata döndürmeye çalışan itfaiye eri, yaşadığı o anları anlattı. Yaklaşık 2.5 yıl önce askerlik görevini tamamladıktan sonra Zonguldak Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nde işe başlayan Rasim Güneş, yangın anında yaşadıklarını şöyle anlattı: "Olay yerine vardığımızda ev yanıyordu. İçeriye girmeye çalıştık. Kapıyı kırıp müdahale etmeye çalıştık. Çavuşum içeride canlı olup olmadığını sordu. İçeride canlı olduğunu duyunca, tüplerimizi giyip içeriye girmeye çalıştık. İçeriye girdik. Çocukla annesini bulmamız uzun sürmedi. Evin girişinin sol tarafında bulduk. Mutfakta bulduk. İkisi de baygındı. Gördüğüm kadarıyla çocukta yanık yoktu, annede yanık vardı. Onbaşım içeriye girdi. Beni hemen içeriye çağırdı. Annesini çıkarttık önce. Dışarıdaki arkadaşlarımıza verdik. Onbaşı çocuğu aldı bana verdi ben de çocuğu dışarıya çıkarttım. Ambulansa zamanımız olmadığından dolayı hemen gönderdik. Çocuk nefes almıyor gibiydi, baygındı. O ara nasıl müdahale etmemiz gerekiyorsa suni teneffüs yapmaya çalıştım. Kendi tüpümüzden çocuğa oksijen verdim. Çocuk biraz kendine gelir gibi oldu." Polis aracıyla hastaneye gönderdiğini belirten Güneş, şunları söyledi: "Kahramanlıktan öte canı kurtarmaya girdik. İnşallah hayata döner ve yaşar. Biz daha çok hayatla ilgilendiğimiz için kahramanlık bir yana, can önemlidir. Amirimden aldığım eğitimle beraber içeriye girdik. İnşallah yaşıyordur."

Yangına itfaiye erleri ile birlikte müdahale eden İtfaiye Müdürlüğü Grup Amiri Ali Üretürk de şöyle konuştu: "Dışarıdan yangına müdahale etmeye çalıştım. Arkadaşları içeriye soktuk. Dışarıdan onbaşı arkadaşımla beraber hava teneffüs cihazları taktıktan sonra içeride kalan arkadaşları kurtarmaya çalıştılar. Yan taraftan odaya girip yangına müdahale ettik"

"BİR BUÇUK DAKİKADA OLAY YERİNE VARDIK"

Zonguldak Belediyesi İtfaiye Müdürü İsmail Sarıaydın ise olay yerine bir buçuk dakikada vardıklarını ifade ederek sözlerini şöyle tamamladı: "Olay yerine vardığımızda grup amirim Ali Üretürk arkadaşım ekibiyle beraber yangına müdahale etti. Yangın söndürme çalışmaları esnasında grup amiri arkadaşım içeride canlı olup olmadığını sordu. Bir bayan ve çocuk olduğunu söylediler. İtfaiye müdür yardımcısı Aydın bey ile birlikte içeriden bayan ve çocuğu çıkarttılar. Çocuk iyi durumda değildi. Çocuğa itfaiye erimiz Rasim personelim müdahale etti."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2178 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim