• BIST 9748.88
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 27 °C

İzmir Tabip Odası'ndan Davet!

İzmir Tabip Odası'ndan Davet!
İzmir’deki bütün meslektaşlarımızı, 19.02.2014 tarihinde, saat 12.30’da, AMATEM önünde yapılacak basın açıklamasına katılmaya ve meslektaşlarımıza destek vermeye davet ediyoruz

Hekimler, Üretimden Gelen Gücünü Kullanacak!

Asistan hekim kontenjanlarının eğitim ve hizmet sunumunu aksatacak  seviyede düşmesi; asistan hekimlere neredeyse hiç döner sermaye ek ödemesi yapılmaması; asistan hekimlerin ağır iş yükü altında çalışmak zorunda bırakılması; Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli eğitim görevlilerinin eğitim yetkilerinin yok sayılması ve hastaneye asistan kadrosu tanımlanmaması ile ilgili sorunlar uzun bir süredir tartışılmaktadır.

Konuyla ilgili olarak hastane yöneticileri, genel sekreterlik, İl Sağlık Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı, YÖK ve TBMM düzeyinde girişimlerde bulunulmuş ancak hiçbir olumlu yanıt alınamamıştır.

Hastanenin eğitim görevlisi sayısında, eğitim kliniklerinin yapılanmasında ve hastanede sunulan hizmetin niceliğinde hiçbir değişiklik olmamasına rağmen, 2011 yılında 370 olan asistan hekim sayısı 250’ye kadar düşmüştür. Bu sayı, uzmanlık eğitimini tamamlamak üzere olan hekimlerin ayrılması ile 220’ye kadar düşecektir. Birçok klinikte hizmetler devam edemez noktaya gelmiştir. Bu durum, hastane yöneticileri tarafından Sağlık Bakanlığına iletilmesine rağmen, hastane yöneticilerinin talebi de dikkate alınmamıştır.

Asistan hekimlerin haklı taleplerini dile getirmek için planlanan eylemler, 2014 Nisan TUS kadrolarının belirlenmesine kadar ötelenmişti. Anlaşılmaktadır ki, Sağlık Bakanlığı hekimleri dinlememektedir.
Asistan hekimler, tükenmişlik noktasına gelmiştir. Her türlü uyarıya kulaklarını tıkayan Sağlık Bakanlığı, hekimlerin feryadını bu eylem ile duyacaktır.

18.02.2014 tarihinde, Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, geniş katılımlı bir toplantı yapılmıştır. Eğitim sorumlusundan asistanına, eğitim görevlisinden uzmanına kadar çok sayıda hekimin katıldığı toplantıda,  asistan hekimlerin sorununun bütün hekimlerin sorunu olduğu vurgusu yapıldı.

Toplantıda, Oda Başkanımız Dr.Suat Kaptaner, asistan hekimlerin sorunlarının ve haklı taleplerinin yetkili makamlar nezdinde sözlü ve yazlı olarak birçok defa dile getirildiğini, yetkili makamların bu taleplerin haklılığını kabul etmesine rağmen hiçbir olumlu düzenleme yapmamasının kabul edilemez olduğunu; hekimlerin 19.02.2014 tarihi itibarıyla üretimden gelen gücünü kullanma kararı aldığını; bütün hekimlerin bu eylemi desteklemesi gerektiğini ifade etmiştir.

Oda Avukatımız Mithat Kara, eylemin hukuki ve meşru bir eylem olduğunu; hastaların yaşam hakkını ihlal etmeyecek şekilde, tıbben acil ve zorunlu işlemlerin devamlılığının sağlanması gerektiğini; hukuksal ve meşru zeminde yapılan eylem nedeniyle idari ve hukuki yaptırım uygulanmasının mümkün olmadığını ifade etti.

19.02.2014 tarihi itibarıyla üretimden gelen gücünü kullanmaya başlayacak İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Tıp Fakültesi hekimleri, saat 12.30’da, taleplerini bir kez daha yetkililerle ve kamuoyu ile paylaşacaktır.

İzmir’deki bütün meslektaşlarımızı, 19.02.2014 tarihinde, saat 12.30’da, AMATEM önünde yapılacak basın açıklamasına katılmaya ve meslektaşlarımıza destek vermeye davet ediyoruz. 
 
İZMİR TABİP ODASI 

 

11-001.jpg

1-002.jpg

2-002.jpg

 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3125 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim