• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

İzmir'de 112 Ekibine Şok Saldırı

İzmir'de 112 Ekibine Şok Saldırı
Bornovo'da bir hasta yakını; ambulans şoförü, hemşire ve doktoru darp edip rehin aldığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Bornova 112 Acil Yardım Servisi’ne bağlı 10 numaralı acil yardım istasyonunda görevli ekibe saldıran S.T. adlı bir hasta yakını; ambulans şoförü, hemşire ve doktoru darp edip rehin aldığı gerekçesiyle gözaltına alındı.

Edinilen bilgilere göre, Bornova’ya bağlı Pınarbaşı'nda bir kişinin sara nöbeti geçirdiği gerekçesiyle çağrılan acil yardım ekibi, olay yerine gittiğinde, şahsın sara değil; aile içi tartışma nedeniyle sinir krizi geçirdiğini fark etti. Buna karşın hemen vakaya müdahale eden doktor, hemşire ve ambulans şoföründen oluşan ekibe, vakanın yakını olduğu tahmin edilen S.T adlı bir kişinin görevli hemşirenin boğazına sarılarak, ‘Hastamı düzelteceksiniz yoksa hepinizi öldürürüm’ şeklinde tehdit ettiği ve ardından darp ettiği iddia edildi.

DR. ATANUR: "KENDİ İRADELERİYLE KAÇMASALARDI BELKİ DE ÖLMÜŞ OLACAKLARDI"

Bununla da yetinmeyen saldırganın ekipte görevli kişileri yaklaşık 15 dakika boyunca rehin aldığını ve "Sizi keseceğim" şeklinde tehdit edip mutfağa bıçak almaya koştuğunu, bu sırada kaçma fırsatı bulan hemşire, doktor ve şoförün dışarı kaçtığını belirten SES İzmir Şube Başkanı Dr. Veli Atanur, "Vatandaş gözaltına alınıyor. Ancak işin kötüsü bu arkadaşlar travmayı yaşamalarına karşın aynı bölgeye tekrar vakaya gönderildiler. Meslek etiği açısından kabul edilemez bir durum. Sağlık çalışanlarına yönelik şiddet, tehdit rutin bir işleme dönüştü. Yöneticiler ve yargı da sonuçlarıyla ilgileniyor. Biz şu anda çok şanslıyız ki, 3 arkadaşımız kendi iradeleriyle kaçmasaydı şimdi belki de yaşamlarını yitirmiş olacaktı. 112’de kural; önce çalışan, sonra çevre, sonra hasta güvenliği" şeklinde konuştu.

SOFUOĞLU: "OLAYI BAKANLIK BİRİMLERİNE DE BİLDİRDİK"

Olayı doğrulayan ve savcılığın saldırgan hakkında işlem başlattığını, kendilerinin de ekibe yönelik şiddet teşebbüsünü Sağlık Bakanlığı’nın ilgili birimlerine bildirdiklerini belirten İzmir İl Sağlık Müdür Yardımcısı Turan Sofuoğlu, “Bu tip olaylar zaman zaman oluyor. Bunlar normal gibi oldu. Aslında normal değil. Sağlık Bakanlığı’nın da ihbar ettiğimiz yer var. Bakanlığın bununla ilgili mavi kod uygulaması var. Hastanede ya da dışarıda sağlıkçılara yönelik şiddet ve tehdit vakalarında artık çoğu saldırgan ciddi para ve hapis cezası alıyor. Bu olayda da saldırganın ceza alması bekleniyor” şeklinde değerlendirme yaptı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1961 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim