• BIST 9079.97
  • Altın 2324.118
  • Dolar 32.3373
  • Euro 34.9482
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

"İzmir'de sağlık turizmi için 400 hektar alan belirlendi"

"İzmir'de sağlık turizmi için 400 hektar alan belirlendi"
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, İzmir'de sağlık turizmi için 400 hektar alan belirlendiğini söyledi.

İzmir'in orta ve uzun vadeli projelerinin değerlendirilmesi amacıyla İzmir Ticaret Odası (İZTO), Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO), İzmir Ticaret Borsası (İZTB) ve Ege İhracatçı Birlikleri (EİB) ile Yeni Asır Gazetesi tarafından düzenlenen "İzmir Ekonomi Zirvesi"ne katılan Bakan Zeybekci, 4 saat süren konuşmaların ardından söz aldı.

İzmir'e serbest bölge

İzmir'in karmaşa, dağınıklık ve ihmal edilmişliğine rağmen muhteşem zenginliğe sahip bir "başkent" olduğunu anlatan Zeybekci, İzmir'e yönelik tüm planlamaların tüm Ege Bölgesi'ni içine alarak yapılması gerektiğini ifade etti.

Ege'nin enerji ve hammadde kaynaklarının giriş ve çıkış kapısı olabilecek bir coğrafyada olduğunu anlatan Zeybekci, mevcut teşvik sisteminin üzerinde düzeltmeler yapılabileceğini, ancak mantığının doğru olduğunu, İzmir'in mevcut sistem içinde daha fazla teşvik alabilmesi için planlamalar yapılması gerektiğini, bunlar yapılırken Denizli, Manisa, Aydın ve Uşak'ın da dahil edilmesi gerektiğini söyledi.

İzmir'de serbest bölge yatırımlarını öncelikli olarak düşündüklerini kaydeden Zeybekci, şöyle konuştu:

"İzmir'in bir serbest bölgeler şehri olmasını istiyoruz, bunun için dünyayı inceliyoruz. Serbest bölgeler anlamında dünyada bundan çok büyük menfaatler sağlamış ülkeler var. Türkiye AB'ye girecek ve müktesebatta serbest bölgelerin yeri yok diye, serbest bölgelerimizi ihmal ettik, böyle bir hata yaptık. 53 yıldır kapısında beklediğimiz ve ne zaman gireceğimiz belli olmayan, bir 53 yıl daha sürme ihtimali olan bir AB'nin müktesebatında yok diye, böyle bir hata yapmaya kimsenin lüksü yoktur. Türkiye olarak serbest bölgelerden sonuna kadar yararlanacağız. Serbest bölgelerdeki imkan ve teşvikleri olabildiğince geliştireceğiz."

İzmir'de Ege Serbest Bölgesi benzeri limanlara çıkışları olan bölgeler dışında gelişmiş ülkelerden tedavi ve yaşlı bakımı amacıyla kullanılacak sağlık serbest bölgelerin de kurulabileceğini dile getiren Zeybekci, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Gelin bu işleri hep beraber geniş bir havzada yapalım. Birinci önceliğinizin İzmir olması gerektiğini biliyorum. Epeyce ihmal edilmişlikten dolayı da sizlerin sabırsızlandığını görüyorum. Öncelikli olarak İzmir'i planlayalım. Bakanlık olarak biz terzi üretimi teşviklere de varız. Nerede, nasıl, neyi teşvik edeceksek tüm kuralları zorlayalım. Bunları yapmaya varız. Bunu da başaracağımıza inanıyorum. Küllerini üstünden kaldırdığınız zaman altında muhteşem bir zenginlik var, burası kadim bir kent."

İzmir'de sağlık turizmi için 400 hektar alan belirlendiğini, planlamalarda 300 dönümlük alanda alışveriş merkezi yapılmasının dayatıldığını savunan Kocaoğlu, "Birbirine zıt iki şey aynı alanda olmaz. Akıl, bilim ne diyorsa onu yapmamız gerekiyor. Bizim istediğimiz tek şey bu" dedi.

İzmir'de ekonominin geliştirilmesi anlamında yaptıkları yatırımları anlatan Kocaoğlu, jeotermal tarım için Seferihisar'daki hazine arazilerinin tahsisini istediklerini, Valiliğin bu tahsisi yapmadığını, kente yapılacak iki stadyum konusunda da yerel yönetimin görüşlerinin dikkate alınması için bakanlıklara başvuruda bulunmasına rağmen yanıt alamadığını söyledi.

Kocaoğlu, İzmir İl Genel Meclisi'nin tüm görevleri büyükşehire verilirken hiçbir tapusunun, iş makinasının belediyeye verilmediğini, bunun Bakanlar Kurulu nezdinde sorgulanması gereken bir olay olduğunu söyledi.

Toplantı sonrası tüm katılımcılar iftar programına geçti.

Bu haber toplam 4003 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim