• BIST 8971.03
  • Altın 2286.413
  • Dolar 32.329
  • Euro 35.0661
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 22 °C

İzmir'in 5. Tıp Fakültesi geliyor

İzmir'in 5. Tıp Fakültesi geliyor
2012-2013 akademik yılında 60 öğrencisi ile eğitim hayatına başlayacak olan İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi, İzmir'in en büyük özel hastanesi Medical Park ile İzmir Üniversitesi'nin EXPO 2020'ye sağlık teması ile hazırlanan kente armağanı oldu.

Yükseköğretim Kurumu'nun onayı ile ilk öğrencilerine 2012-2013 akademik yılında eğitim vermeye başlayacak olan İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi, İzmir'in 5'inci eğitim ve araştırma hastanesi olmaya hazırlanıyor. Afiliasyon anlaşması çerçevesinde bir araya gelen İzmir Üniversitesi ve Medical Park Hastanesi ise bu sayede, sağlık teması ile EXPO 2020'yi İzmir'e getirmeye çalışan büyük projeye destek veriyor.

YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR
İzmir Üniversitesi'nin eğitim vermeye başladığı günden bu güne büyük gelişim gösterdiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, "2008-2009 akademik yılında 4 fakülte ve 2 yüksekokulunda 8 bölüm ile eğitim vermeye başlayan İzmir Üniversitesi, 2012-2013 akademik yılında ise 6 fakülte, 3 yüksekokul, 2 enstitüsünde, ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programları ile yaklaşık 30 bölümde eğitim verecek. Tıp Fakültesi ile hem İzmir hem de İzmir Üniversitesi için yeni bir dönemin başlangıcı olacak" diye konuştu.

İZMİR FARK ATACAK
İzmir Üniversitesi'nin bugüne kadar hep ülkenin, kentin, iş dünyasının ve öğrencilerin ihtiyaç ve taleplerini göz önünde bulundurarak yeni açılımlar içinde olduğunu dile getiren Rektör Erciyeş, tüm Ege Bölgesi'ne sağlık alanında hizmet veren İzmir'in seçkin bir akademik kadro yönetimindeki İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi ile Türkiye ve uluslararası alanda da fark atacağına inandığını söyledi.

BİR ÜST LİGE ÇIKIYORUZ
İzmir Üniversitesi Tıp Fakültesi Medical Park Hastanesi olarak öğretim görevlilerinin eğitimlerinin gerekli kısımlarını tamamladıklarını belirten Medical Park İzmir Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Beken, öğretim görevlisi alımlarının devam ettiğini, süreç tamamlanana kadar 60'ın üzerinde öğretim görevlisi ile yeni eğitim öğretim yılına başlamayı planladıklarını aktardı. Bir ilin gelişimi için olmazsa olmaz faktörlerden birisinin eğitim ve öğretim olduğunun altını çizen Beken, "Bundan sonra bir üst lige ve ya bir üst seviyeye çıkacağız. Bu bize daha geniş branşlarda hizmet verebilmeyi sağlayacak. Daha komplike işleri yapar hale gelebileceğiz" dedi.

ORGAN NAKLİ BÖLÜMÜ ÖNEMLİ
Organ naklinde Türkiye'nin son dönemde önemli atılım içinde olduğunu belirten Beken, "En çok önemsediğimiz bölümlerden birisi olan organ nakli ve kemik iliği transplantasyonu. Ayrıca Onkoloji bölümümüz bu hafta hizmete başlıyor. Bu ay sonuna doğru da radyasyon onkolojisi bölümüyle de hizmet vermeye başlayacağız. Üniversite hastanesi olarak hem hizmet hem eğitim araştırma tarafı aynı anda planlandığı için, yeni bilimsel gelişmelere de zemin hazırlamış olacaktır. Sunulacak hizmetin kalitesi de buna bağlı olarak yükselecektir" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2757 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim