• BIST 9089.86
  • Altın 2324.204
  • Dolar 32.3601
  • Euro 34.9277
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

İzmirli Türk hekim Daimi Kaya Katarlı hastaya şifa oldu

İzmirli Türk hekim Daimi Kaya Katarlı hastaya şifa oldu
Profesör Doktor Daimi Kaya, yaptığı ameliyatla 80 yaşındaki Katar'lı hastayı sağlığına kavuşturdu.

Profesör Doktor Daimi Kaya, yaptığı ameliyatla 80 yaşındaki bir hastayı sağlığına kavuşturdu.

Kateter yöntemiyle aort kapağı takılması (Transcatheter Aortic Valve Implantati) yönteminin Türkiye’deki tek eğitimcisi olan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Profesör Doktor Daimi Kaya, Katarlı 80 yaşındaki bir kadın hastayı yaşama döndürdü.

Prof.Dr. Daimi Kaya, açık kalp ameliyatı olamayacak durumdaki kadın hastaya TAVI yöntemiyle kalp kapağı takmak için Başbakan Erdoğan’ın da birkaç gün önce gidip Doha Büyükelçiliği’ni açtığı Katar’ın başkenti Doha’ya gitti.

HASTAYI SAĞLIĞINA KAVUŞTURDU

Dr. Rahman El Nabti ve ekibi tarafından, Katar Emiri Şeyh Tamim Bin Hamad el-Sani’nin yaptırdığı, tam donanımlı Hamad Hospital’e kapağı değiştirilmesi gereken kadın hasta için özel davet edilen deneyimli hekim Prof. Dr. Daimi Kaya, akciğer ve böbrek rahatsızlığı da olan 80 yaşındaki kadını sağlığına kavuşturdu.

Dr. Daimi Kaya, kalp yetmezliği olan kadın hastanın ileri yaşı ve hastalığına eşlik eden akciğer ve böbrek rahatsızlığının yanı sıra kalp kapağının kireçlenmiş olmasına karşın operasyonun başarılı geçtiğini belirtti. DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Kardiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Daimi Kaya, hastanın ameliyat olamayacak durumda riskleri olan bir kişi olduğunu belirterek "Akciğğer ve böbrek rahatsızlığı da vardı. Kalp kapağı kireçlenmiş olduğu için de operasyon biraz uzun ancak çok başarılı geçti. Hasta şu anda oldukça iyi.”

Türk hekim Prof. Dr. Daimi Kaya, ileri teknolojiyle donatılmış olan Katar Emiri’nin yaptırdığı Hamad Hospital hekimlerine TAVİ yöntemiyle kalp kapağı değiştirme konusunda eğitim de verdi.

HEM KAPAK TAKTI HEM EĞİTİM VERDİ

Prof. Kaya, hastanenin çok donanımlı bir merkez olduğunu belirterek şunları söyledi: "Ancak bu konuda deneyimli hekim sıkıntısı yaşıyorlarmış. Dr. Rahman El Nabti tarafından hem kapak operasyonunu gerçekleştirmek hem eğitim vermek için çağırıldım. EXPO’yu Dubai’ye kaptırdık ama Katar’a kapak takmaya biz gittik. Kapağın takılma yöntemi kişiden kişiye değişebiliyor. Onlarda o deneyim olmadığı için İzmir’de gerçekleştirdiğimiz ameliyatların CD’lerini de götürdüm. Teorik ve uygulamalı bir eğitim verdim. Operasyon da eğitim başarılı geçti”

AVRUPA ŞAMPİYONU OLUNDU

DEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Kardiyoloji Bölümü Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Daimi Kaya’nın başkanlığında bugüne kadar ileri yaşta kalp yetmezliği olan 70 hastaya TAVI yöntemiyle yeni kapak taktı. Kaya ve ekibi, 9 Haziran 2012’de de aynı anda 5 hastaya birden kapak değiştirme operasyonu yaparak Avrupa Şampiyonu oldu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2455 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim