• BIST 9079.97
  • Altın 2324.254
  • Dolar 32.3617
  • Euro 34.9456
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 11 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

Kabine'de değişiklik: Ruhsar Pekcan yerine Mehmet Muş, iki yeni bakanlık

Kabine'de değişiklik: Ruhsar Pekcan yerine Mehmet Muş, iki yeni bakanlık
Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bazı bakanlıklara yaptığı atamalara ilişkin kararlar Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. Buna göre Ticaret Bakanlığı'na Ruhsar Pekcan yerine Mehmet Muş atandı.

 

Meclis'ten Kabine'ye girecek 5. isim olan Muş'un milletvekilliği görevi sona erecek. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile iki yeni bakanlık kuruldu ve bu bakanlıklara atamalar da yapıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı görevine Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına Vedat Bilgin atandı.

Bir süredir konuşulan Kabine'de değişiklik Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile hayata geçti. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın görevine son verilerek Pekcan'dan boşalan koltuğa AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Muş atandı.

VEKİLLİĞİ SONA ERECEK

Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminde bakanlar, aynı zamanda milletvekili olamıyor. Meclis içinden atanan isimlerin vekillikleri sona eriyor. Muş'un da vekilliği bakanlık görevi nedeniyle sona erecek. AK Parti'nin Meclis'teki sandalye sayısı da 288 olacak.

ticaret-bakanligi-resmi-gazete.jpg
MECLİS'TEN BEŞİNCİ BAKAN

24 Haziran 2018 milletvekili seçiminde parlamentoya giren Mevlüt Çavuşoğlu Dışişleri Bakanlığı'na, Abdulhamit Gül Adalet Bakanlığı'na, Berat Albayrak Hazine ve Maliye Bakanlığı'na, Süleyman Soylu da İçişleri Bakanlığı'na atandığı için milletvekillikleri sona ermişti. Muş böylece AK Parti grubundan kabineye giren beşinci isim oldu.

1982 Trabzon, Sürmene doğumlu Mehmet Muş, Doğu Akdeniz Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi. Washington State University School of Economic Sciences'ta Ekonomi alanında yüksek lisans yaptı. Marmara Üniversitesi İktisat Tarihi Ana Bilim Dalında Ekonomi doktorasını tamamladı.

Özel sektörde bütçe planlama ve raporlama uzmanı olarak çalıştı. AK Parti Halkla İlişkiler Başkan Yardımcılığı ve Ekonomi İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

24, 25 ve 26. Dönemde İstanbul Milletvekili seçildi. Dışişleri Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu, AB Uyum Komisyonu, NATO Parlamenter Asemblesi (NATOPA) Türk Grubu ve AK PARTİ MKYK Üyesi olarak görev yaptı.

İngilizce bilen Muş, evli ve 1 çocuk babası.

Bu haber toplam 1434 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim