• BIST 9547.34
  • Altın 2484.546
  • Dolar 32.516
  • Euro 34.8487
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 21 °C

Kaçak yıkımda yaralanan sağlık memurunun görev aşkı

Kaçak yıkımda yaralanan sağlık memurunun görev aşkı
Bursa'nın İnegöl ilçesinde meydana gelen yıkım esnasında evlerini yıktırmak istemeyen şahıslar 7 zabıta ve 1 sağlık görevlisini taşla yaraladı.

Bursa’nın İnegöl ilçesinde kaçak yapı yıkım çalışmalarında evlerini yıktırmak istemeyen şahıslar zabıta ve 112 ekipleri saldırdı. Yıkım esnasında taşlamaya rağmen kaçmayıp, fenalaşan bir kişiyi ambulansa taşıyan şoför, kafasından yaralandı. Buna rağmen görevini terk etmeyen ambulans sürücüsü, hastayı alıp hastaneye götürdü. 

İnegöl Belediyesi’nin kaçak yapılaşmanın önüne geçmek için haziran ayı sonunda Ortaköy Mahallesi'nden başlanan yıkım çalışmaları aile fertlerinin çatıya çıkması neticesinde ertelenmişti. Bursa ile İnegöl jandarma ve zabıta ekipleri, Selahattin Ç.’ye ait 3 katlı kaçak yapıya operasyon düzenledi. Yıkıma engel olmayan çalışan ev sahibi Selahattin Ç., Münevver Ç., Cesi Ç. ve Kenan Ç. ekipler tarafından kelepçelenerek sakinleştirildi. Yıkım çalışmalarını görerek fenalaşan Selahattin Ç. ve Münevver Ç. olay yerine gelen 112 ekipleri tarafından İnegöl Devlet Hastanesi'ne götürüldü. 

YAKINLARI ZABITA VE JANDARMAYI TAŞLADI
Öte yandan, hastaneye getirilen Selahattin Ç., acil servisten kaçıp tekrar evinin olduğunu yere gitti. O sırada kaçak yapı sahiplerinin akrabaları da araçlarına binerek yıkıma engel olmak için olay yerine geldiler. Sayıları 30’u bulan şahıslar, yıkılmakta olan binanın tuğlalarını zabıta ve jandarma ekiplerine atmaya başladılar. Yaşamam arbede sonucunda 7 zabıta ekibi hafif şekilde yaralandı.

112 EKİPLERİNE SALDIRI
Aile fertlerinden bazılarının fenalaşması sonucunda 112 ekiplerine haber verildi. Aile fertleri, olay yerine gelen 112 ekiplerine de tepki göstermeye başladılar. Zabıta ekiplerine taşlayan aile fertleri bu seferde olay yerine gelen 112 ambulansını taşlamaya başladılar. Taşlamalara rağmen olay yerinden uzaklaşmayan sağlık ekipleri, fenalaşan aile ferdini sedyeye alıp ambulansa koydu. Bu esnada atılan taşlardan biri ambulans şoförünün başına isabet etmesi sonucunda yaralandı. Yaralanmasına rağmen görevini bırakmayan şoför, hastayı alıp hastaneye götürdü.

YIKIMLAR DEVAM ETTİ
Yaşanan arbedeli yıkımın ardından, yıkım ekipleri Ortaköy Mahallesi'ndeki bir binayı daha yıktılar. Ekipler gün içerisinde Kulaca Mahallesi'nde de olan kaçak yapıların yıkımını gerçekleştirdi. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2256 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim