• BIST 9803.76
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 25 °C
  • İstanbul 24 °C
  • Bursa 27 °C
  • Antalya 27 °C
  • İzmir 24 °C

Kadavradan alınan kalp damarı ve kapakçığıyla sağlığına kavuştu!

Kadavradan alınan kalp damarı ve kapakçığıyla sağlığına kavuştu!
Ercüment Büyükakkan, son günlerde nefes alıp verirken büyük sıkıntı yaşıyordu. Yaklaşık 45 yıldır herhangi bir problem oluşturmayan kalbinde bir takım problemler görülmeye başlamıştı. Birçok doktorun önerisi kalp nakliydi…

Doğuştan kalp hastası olan Ercüment Büyükakkan, bundan 45 yıl önce Türkiye’nin ilk açık kalp ameliyatlarından birini oldu. Sağlıklı geçen 40 yılın ardından Büyükakkan yeniden bazı şikayetler yaşamaya başladı. Bu sefer ise sorun çok daha büyüktü. 2 ana damarında aort anevrizması ve kapak sorunları ile birlikte kalbinde büyük oranda kasılma sorunu ortaya çıktı. Başvurduğu birçok doktorun önerisi ise kalp nakliydi. İşte bu günlerde Acıbadem Maslak Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü’ne gelen Büyükakkan’a Prof. Dr. Cem Alhan çok nadir görülecek ameliyatlardan birini gerçekleştirdi. Aynı ameliyatta 5 farklı girişimde bulunuldu. Büyükkakkan şimdi sağlığına kavuşmanın heyecanını yaşıyor.   

İlk ameliyatını 19 yaşında oldu

Ercüment Büyükakkan, henüz 19 yaşındayken doğuştan gelen bazı kalp sorunları nedeniyle ameliyat oldu. 11 saat süren zorlu bir operasyonun ardından sağlığına kavuşan Büyükakkan, 40 yılın ardından yaklaşık 5 yıl önce bazı sağlık sorunları yaşamaya başladı. Hızlı hareket ettiğinde nefes darlığı yaşayan Büyükakkan’ın kontrollerinde aort damarında anevrizma ortaya çıktı.  Ancak henüz ameliyat edilecek boyutta değildi.

“Tek çare kalp nakli” dediler

2008 yılından bugüne kontrol altında olan Ercüment Büyükakkan’ın şikayetleri günden güne arttı. Son kontrolünde 2 ana damarında anevrizma, kapakçık sorunu ve ileri derecede kasılma sorunu olduğu ortaya çıktı. Tedavisi için gittiği doktorların önerisi ise hep aynıydı, Kalp Nakli…

Yarım saat içinde operasyona karar verdi

İşte bu günlerde Acıbadem Maslak Hastanesi ‘ne giden Ercüment Büyükakkan,  Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Cem Alhan’a göründü. Yapılan tetkiklerin ardından 64 yaşındaki Büyükakkan’ın ameliyatına karar verildi. Ancak  bu ameliyat çok büyük ve kapsamlı bir ameliyat olacaktı. Büyükakkan sadece yarım saat içerisinde operasyona karar verdi.

Ameliyatta 5 ayrı girişim yapıldı

Ercüment Büyükakkan’ın kalpten çıkan ve akciğere giden iki ana damarında anevrizmanın yanı sıra kapak sorunu vardı. İleri derece kasılma sorunu yaşayan kalbinde aynı zamanda da delik vardı.  Prof. Dr. Cem Alhan tarafından gerçekleşen operasyonda Büyükakkan’ın bir damarına suni kapak ve damar takıldı. Diğer damara ise doku bankasından getirilen damar ve kapak yerleştirildi. Aynı zamanda kalpteki delik de giderildi.  Yaklaşık 5 saat süren bu zorlu operasyonun ardından Ercüment Büyükakkan’ın kalbi sağlığına kavuştu.

Bu haber toplam 2654 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim